D I T  I S  E E N   P A G I N A   M E T   B E R I C H T E N   U I T  D E  R E G I O

Katholiek voor dummies
Alles wat je weten wilt over het katholieke geloof, maar nooit durfde te vragen. Het katholicisme en de katholieke kerk blijven veel mensen fascineren. Ondanks die fascinatie zijn mensen echter niet vaak in de gelegenheid zich op de hoogte te stellen van het gedachtegoed van deze grote stroming binnen het christendom. Daarom biedt het pastoresteam van de r.-k. parochie H. Franciscus van Assisi (Assen-Roden-Zuidlaren) een cursus ‘Katholiek voor dummies’ aan. De benaming van deze serie van vier cursusavonden is duidelijk een knipoog naar de bekende boekenreeks met de geel-zwarte omslag. ‘Chinees voor dummies’, ‘Vliegen voor dummies’, maar nu dus ook ‘Katholiek voor dummies’. Deze cursus is vooral voor mensen die niet-katholiek zijn en/of  aan de rand van een kerkelijke gemeenschap staan.  De bijeenkomsten vinden op de woensdagavond plaats, aanvang: 19.30 uur. 22 januari, parochiezaal Roden,Nieuweweg 11. 5 februari, parochiehuis Assen, Dr. Nassaulaan 3C. 19 februari, parochiezaal Roden. 11 maart, parochiehuis  Assen. Opgave: aerich@home.nl of j.j.g.tolboom@home.nl

Dance Dance Dance
Muziekvereniging Noordenveld gaat starten met twee nieuwe colorguard dansgroepen. De muziekvereniging timmert het afgelopen jaar hard aan de weg, en dat werpt zijn vruchten af. Veel kinderen willen meedoen, maar omdat de huidige groepen al gevorderd zijn is het lastig om midden in het seizoen kinderen toe te voegen. Daarom heeft muziekvereniging Noordenveld samen met de instructie de handen in elkaar geslagen en gaan zij starten met twee nieuwe colorguard dansgroepen. Colorguard dans is een leuke sport waarbij je danst met vlaggen. Het is een hobby waarvan alles inzit, zo doe je aan bewegen en dans tegelijk. Er wordt een dansshow geschreven op muziek, met een stukje ballet, een stukje streetdance. Van alles zit er in colorguard en dat maakt colorguarddans zo uniek. In deze periode is het pieken voor de colorguard groepen van de muziekvereniging, en doen ze mee met een tal van wedstrijden in het gehele land. Volgende week zal de eerste wedstijd in Drachten zijn. In de zomer en herfst periode doet de colorguard dansgroep ook mee met Jong Noordenveld, dit is de jeugdband van de muziekvereniging.  Zo biedt muziekvereniging Noordenveld een superleuke hobby waar kinderen echt een stukje van hun zelf in kwijt kunnen.

Kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 vanaf woensdagavond 15 januari van 18.00 tot 19.00 uur en kinderen van de groepen 6, 7 en 8 vanaf maandag 20 januari van 19.00 tot 20.00 uur.

De eerste 3 keren kun je gratis meedoen. Meld je snel aan want vol is vol.

Doe je ook mee? Meld je aan bij Jacqueline Hagenauw 06-22259694 of algemenezaken@mvnoordenveld.nl mvnoordenveld.nl

Boeing 747 landt op vliegveld Eelde