D I T  I S  E E N   P A G I N A   M E T   B E R I C H T E N   U I T  D E  R E G I O

Muziekvereniging Noordenveld organiseert voor 3e keer een blazersklas voor volwassenen
Steeds meer volwassenen willen graag muzieklessen volgen. Maar ze worden vaak afgeremd, omdat er gedacht wordt dat het te moeilijk zou zijn om een instrument te leren bespelen. Maar Muziekvereniging Noordenveld heeft het tegendeel bewezen en gaat voor de 3e keer op rij starten met een blazersklas voor volwassenen.
In 10 lessen komen verschillende aspecten aan bod, waaronder kennismaken met het instrument, het bespelen van het instrument, noten leren lezen en samen spelen.  Kortom het hele scala van muziek leren spelen komt voorbij. Maar ook voor volwassenen 18+ die al eerder een instrument hebben bespeeld zou deze blazersklas van muziekvereniging Noordenveld een nieuwe start kunnen zijn. Er zijn diverse instrumenten voor de blazersklas beschikbaar gesteld. Zo kun je denken aan de volgende instrumenten; klarinet, trompet, althoorn, trombone, euphonium dwarsfluit, tuba. (meer…)

Duo fractie PVDA/GroenLinks maken een statement tegen de omstreden Nashville-Verklaring
De afgelopen dagen is er veel commotie rond de Nashville Verklaring omdat enkele (prominenten) leden van de Nederlandse Protestantse kerk deze Nashville Verklaring hebben ondertekend.
“Helaas is de strijd dus voor gelijkheid lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuele(LHBTI) nog lang niet gestreden en nog niet altijd en overal geaccepteerd”, meldt de duo fractie. In Noordenveld wil duo fractie PVDA/GroenLinks een inclusieve samenleving met acceptatie en respect voor alle seksen, religies, seksuele voorkeuren en politieke opvattingen. Om hier ten aanzien van de LHBTI  gemeenschap extra nadruk op te leggen, biedt PVDA/GroenLinks alle gemeenteraadsleden en het college een regenboog vlaggetje aan die de komende raadsvergadering op de tafel voor het college en raadsleden worden gezet. Hiermee  willen college en gemeenteraad nog eens duidelijk laten blijken waar onze gemeente voor staat  “een inclusieve samenleving”.

De Colorguard van muziekvereniging Noordenveld op naar de wedstrijden

Vorige week zaterdag hebben onze colorguard groepen hun Try-out gehad, nu nog een week en dan is het performen op de wedstrijden in Drachten. Vanaf september zijn N-motion Cadets en N-motion A van muziekvereniging Noordenveld bezig geweest met het instuderen van hun nieuwe dansshow.
N-motion Cadets nemen het publiek en de jury dit jaar mee naar hun vriendjes en vriendinnetjes. Als vrienden doe je leuke dingen met elkaar en geniet je van elkaars gezelschap en dat moet natuurlijk ook gevierd worden.  En zegt u nu zelf, een feestje is altijd goed toch? Op de muziek van kinderen voor kinderen beleven de 8 meiden van N-Motion Cadets een feestje om nooit te vergeten. Met trots presenteren zij hun programma (meer…)

Wereldwinkel Roden haalt bezem er door
Om ruimte te maken voor nieuwe artikelen houdt zij een grote opruiming.
Op bijna alle artikelen krijg je korting. De korting is minimaal 25% en kan oplopen tot maar liefst 75%.
Haast je want op is op!

Het Noordenveldse bloemenlint wordt langer
Eén groot bloemenlint voor bijen en vlinders in Noordenveld. Dat was het doel van de Landelijke Zaaidag op 22 april in 2018, en dat is gelukt. In 2019 wordt het bloemenlint nog langer, te beginnen In Roderesch. Daar planten duofractie PvdA/GroenLinks de eerste bloembollen van dit seizoen.
Anita van der Noord (raadslid GroenLinks) heeft 250 biologische tulpenbollen van de Pollinators ontvangen. Deze community van bestuivers zet zich flink in voor het welzijn van de bij en andere insecten. “Bijen en andere bestuivers spelen een belangrijke rol binnen de ecosystemen en zijn waardevol voor gezonde voedselvoorziening”. Anita gelooft net als de Pollinators dat er veel te winnen is wat betreft biodiversiteit op verschillende plekken.
“We kunnen de biodiversiteit op veel plekken bijvoorbeeld vergroten door bijvriendelijke bloemen en planten te zaaien. Dan kun je denken aan tuinen, parken, natuurterreinen, onderhoudsstroken voor wegen en de enorme percelen die nu een landbouwbestemming hebben”.
Vrijdag 4 januari om 16:00 uur gaat duofractie PvdA/GroenLinks eerst de biologische tulpenbollen planten op de hoek van de afslag naar Roderesch.
Op 22 april 2019, de landelijke zaaidag, de Dag van de Aarde, gaan we weer samen met de inwoners van Noordenveld bij-vriendelijke bloemenzaad zaaien, dragen we zo een steentje bij voor de bijenpopulatie in de Noordenveld.
Meedoen? Laat het ons weten! U kunt mailen naar Anita van der Noord, Raadslid GroenLinks.

Repair Café
Het Repair Café wenst u fijne feestdagen en een duurzaam nieuw jaar. Als er nog oude en/of kapotte spullen uit het oude jaar in uw huis, schuur of tuin liggen kunt u ze ook weer ter reparatie aanbieden in het nieuwe jaar.
Zoals gebruikelijk zitten onze vrijwilligers (een dozijn mannen en vrouwen) weer klaar met goede moed, koffie en thee in de Doopsgezinde Kerk aan de Padkamp.
Dat is dus ook weer elke eerste woensdag van de maand, in dit geval als eerste (na de Sinterklaas-sessie, op 2 januari 2019, 14.00.
Voor wie ons nog niet kent: wij repareren allerlei kleinere apparaten, speelgoed, klokken en kleding enz. Wat we niet doen zijn fietsen, computers en stoffering, omdat er al andere diensten zijn in onze gemeente. Alles gaat vrijwillig, ook de bijdrage die u kan leveren om onze kleinere kosten te dekken.

beginnerscursus teken- en schildergroep roden Beginnerscursus Teken- en Schildergroep Roden ( TSR )
De Teken- en Schildergroep Roden start op vrijdagavond 18 januari weer met een nieuwe beginnerscursus. Deze cursus bestaat uit 8 lessen op de vrijdagavonden van 19.30-21.30 uur in het TSR Atelier. De eerste les is op 18 januari , de laatste les op 8 maart. Docente Judith Oosterhuis laat de deelnemers kennismaken met diverse technieken en materialen van de schilderkunst. Kosten cursus € 160, = incl. koffie/thee. Materiaal in overleg met docente. Meld je je na afloop gelijk als lid aan voor de duur van tenminste 1 jaar, dan ontvang je € 60,= retour. Adres: Kanaalstraat 38 ingang om de hoek in het Schoollaantje bij het blauwe hek. Info www.tekenen-schilderen-roden.nl Opgave voor 11 januari via Diny Brouwer 06-12126998 / tsr-pr@outlook.com .

Boeing 747 landt op vliegveld Eelde