Na 100 maal je ‘eigen’ marathon De Boerlaanmarathon

Het had zondag de 100ste marathon moeten zijn die Wouter Bouw ging lopen, echter doordat het in het voorjaar niet doorging staat de teller van Bouw ondertussen al op 110. Het was de manier van de Mooie Drenthe lopers om bij het jubileum van regelmatige meeloper Bouw stil te staan ehh door te lopen.
‘Op m’n 42ste (!) heb ik m’n eerste marathon gelopen en vanaf m’n vijftigste regelmatiger’, laat de nu 62-jarige Bouw weten. Vandaag fietst Bouw het eerste rondje mee om de route ’te pijlen’ en zal zelf een of twee van de vier rondjes lopen vanwege wat gezondheidsklachten. Desgevraagd laat Bouw weten onder meer de ‘grote marathons’ van Amsterdam, Rotterdam, Berlijn en de moeder aller marathons Athene te hebben gelopen.
‘Ik heb een leuke 10,5 km lange route uitgezet door het Peizerdiepdal’, vertelt Bouw zondagochtend even voor negen uur aan de lopers bij de start aan de Boerlaan (er mogen maximaal 20 meedoen). ‘Als je vier ronden loopt heb je de marathonafstand van 42km en 195meter te pakken’. De lopers die uit het hele land, het westen, Drenthe maar zelfs ook uit Limburg komen, verheugen zich op de rondjes over verhard en onverharde paden door het Noord Drentse landschap.