Nieuw seizoen PiB met nieuwe initiatieven en ideeën
Dinsdagmiddag zitten de bestuursleden Gerard Kemkers en Luitzen Tjomme Dijkstra met projectleider Laurens Bloem informeel wat na te praten over de start van het nieuwe seizoen voor Peize in Beweging (PiB).
Bij beide scholen hebben PiB studenten deze dag weer de pleinspelen georganiseerd en dankzij de PiB contacten wordt ook de eerst clubtraining weer gegeven. ‘Nu we een paar jaar bezig zijn kunnen we zeggen dat de samenwerking met de verenigingen en basisscholen goed – zoals we voor ogen hadden – gaat. Ook de Hanze Hogeschool en het AlfaCollege zien net als de gemeente de meerwaarde van Peize in Beweging en we merken dat we regelmatig als voorbeeld worden genoemd’.
Komend jaar gaat PiB met andere Noordenveldse beweeg initiatieven ‘Train de trainer’ bijeenkomsten starten. ‘The Daily Mile’, een 1,6km lange looproute over sportpark en Bosplan staat in de steigers en kan hopelijk dit seizoen ook uitgevoerd gaan worden. Voor het gerealiseerde initiatief, het Beweegpark, organiseren we voor geïnteresseerde gebruikers een bijeenkomst op 6 oktober. We staan ook open voor ideeën van dorpsgenoten om Peize in Beweging te krijgen, men kan hiervoor gerust contact met ons opnemen.