Wandelen rond Peize, bijvoorbeeld door het Klunderveen

In het wandelboekje, ‘Wanderoutes Peize’, is een wandeling door het Klunderveen opgenomen. Het Klunderveen is het natuurgebied rondom Altena, ten zuidwesten van Peize. De in het boekje beschreven route beslaat ruim 10 km over voornamelijk ‘geplaveide wegen’, met een – door een stuk af te steken – verkorte route van 7km.
Voor DitisPeize is zondag 26 april de onderstaande fotowandeling (van ook zo’n 7 km) gemaakt met een beetje de Klunderveen route in gedachten, maar nu voornamelijk over wandel en zandpaden. Dankbaar gebruikmakend van paden die opgenomen zijn in het wandelnetwerk Klunderveen waarvan op tal van plaatsen routeborden zijn geplaatst.
#Blijfthuis!, de foto’s dienen niet als aanmoediging om Het Klunderveen te gaan verkennen. Een ommetje om een frisse neus te halen mag en zo is dit rondje gemaakt, maar ook om al die verplichtte thuiszitters digitaal even mee te nemen.

De route begint bij de Peizer kerk, gaat via het Kerkepad naar de Kerkstraat. Via de Hogeweg Breeveen en Bunnerveenseweg naar de Oostingslaan aan de westzijde van de N386.
Door het weiland naar Westerhofs bosje en de Kleiweg, hier naar de Boerlaan om het Tolnersbos in te wandelen.
Door Altena vervolgt de route naar de rand van het dorp waar via ‘Het Dijkje’ de wandeling naar Vossegatsweg wordt vervolgd. Door het fietstunneltje wordt Paais bereikt om via het bruggetje tussen beide begraafplaatsen langs de Masloot naar camping Hoppenhof te lopen. Over de Oude Velddijk via De Vennen wordt het Burchtlaantje bewandeld terug naar de Brink.