Wie is mevrouw op doek
De Stichting Collectie Nagelhout Holten is in het bezit gekomen van een schilderij waarop deze mevrouw is geportretteerd. Het schilderij gemaakt door de schilder A.T.M. Verdonk, die in dertig en veertiger jaren van de vorige eeuw in de stad Groningen woonde.
Het schilderij is aangetroffen op de zolder van een boerderij in Peize, dus mogelijk is het een inwoonster van Peize geweest.
Op de website van de stichting vindt u eventueel de contactinformatie.

Update, een dorpsgenote meldt dat de geschilderde dame een oud inwoonster van Peize is namelijk mevrouw Helga Carin Cohen. Haar zoon, Harrij Nijhuis, die woonachtig is in Gambia heeft haar dit laten weten. Mevrouw is in de tweede wereldoorlog als joodse onderduiker op Boerlaan, tegenover Arie Huberts (autoschade) 3,5 jaar woonachtig geweest.
Na de oorlog heeft ze circa 30 jaar op de Zuurseweg gewoond. Het is haar zoon niet bekend of er een bijzondere aanleiding was om het schilderij te laten vervaardigen.