Sabine Klok op weg van Peize naar Brussel

De aan De Streek opgegroeide Sabine Klok staat voor GroenLinks op de vijfde plek voor de Europese verkiezingen van 23 mei aanstaande. ‘Als 4-jarige ben ik met m’n tweelingbroer Erik en ouders uit Coevorden in Peize komen wonen, eerst aan de Stoeken en 4 jaar later aan De Streek waar m’n ouders nu nog wonen.’
In haar jeugd heeft Sabine de nodige avonturen beleefd met Centrumschool klasgenoten in en rond de stookhut in de tuin aan De Streek. Het avontuurlijke heeft Sabine vastgehouden en brengt haar via Den Haag naar Brussel waar ze als adviseur voor de Europese commissie werkzaam is.
Facebook en DitisPeize zijn, naast familie, informatiebronnen die voor enige binding met Peize zorgen. Op het moment dat Sabine in Brussel, ‘is geen stad voor fietsers’, op de fiets stapt denkt ze wel eens terug aan de fietstochten door De Onlanden naar het Maartenscollege. Fietsen doet de GroenLinks kandidaat graag, zo heeft ze meer dan 600 km over het platteland van Zambia gefietst en daarmee geld opgehaald voor het tegengaan van kindhuwelijken.
‘De vijfde plek gaat er om spannen om wel of niet in het Europees Parlement te komen’ laat Sabine weten. Als de oud-Peizenaar wordt gekozen, wil ze zich zeker ook inzetten voor een Europese Unie waar iedereen overal zichzelf kan zijn.