Grote variatie aan schilderijen op exposite Esrank

Zo’n zestig aanwezigen hebben zaterdagmiddag, onder het genot van een wijntje en een nootje, de opening van de expositie mogelijkheid in de Esrank bijgewoond. Vrieso Rademaker (rode trui) was dan ook verheugd met zo’n opkomst. Rademaker is er met medewerking van Woonborg, eigenaar van de Esrank, in geslaagd om de gangen vanaf het Medisch Centrum Peize tot aan de Es borg in te richten als expositie-/verkoopruimte. Vijftien cursisten van kunstschilder Fokko Rijkens (Roderwolde) hangen met ieder twee werken in de Esrank. De kunstenaars zijn vrij op hun werken te wisselen wat betekend dat er regelmatig ander werk te bewonderen zal zijn. Na Vrieso vertelde Rijkens over alle cursisten even kort de kracht van hun werk, hierbij werd vijftien maal een ander verhaal verteld dat de eerste indruk; ‘een grote variatie aan werken’ bevestigde.