Leefstijlkompaz Lezing: Medicinale Cannabis

18 juni om 20:00 Peizer Hopbel

Lezing 18 juni, Peize, Lisette Wijnkoop

De herwaardering van een zeer heilzame en nuttige plant: Cannabis

Cannabis, of hennep, is een oeroud gewas dat helaas de afgelopen eeuw een negatief imago heeft gekregen. Gelukkig wordt de laatste jaren de heilzame werking van cannabis weer ingezien. In Nederland mag medicinale cannabis al meer dan vijftien jaar door artsen worden voorgeschreven. Daarnaast zijn veel patiënten zelf cannabisolie gaan maken, omdat ze merken dat ze daar baat bij hebben.

In korte tijd is ook CBD-olie een heel populair product geworden, dat gewoon bij de drogist te koop is. Het wordt voor van alles gebruikt: van slaapproblemen tot zenuwpijnen. Dat lijkt vreemd en onwaarschijnlijk, maar de speciale stofjes uit cannabis in de cannabisolie hebben een bijzonder effect: ze grijpen in op een belangrijk regulerend systeem in ons lichaam.

Op internet is veel informatie te vinden over de eigenschappen van deze geweldige plant. Maar hoe beoordeel je of al die informatie klopt? Als voorzitter van het Wetenschappelijk Informatiecentrum Cannabis kan Lisette deze vraag heel goed beantwoorden.

Lisette Wijnkoop is opgeleid tot regulier apotheker, maar heeft zich altijd al meer aangetrokken gevoeld tot alternatieve en natuurlijke geneeswijzen. Sinds twaalf jaar is ze intensief betrokken bij het geven van informatie over cannabis. De laatste vier jaar doet ze dat als onafhankelijk deskundige.

Zowel in Nederland als in het buitenland wordt Lisette door artsen, patiëntenverenigingen, en door andere geïnteresseerden uitgenodigd om lezingen te geven over zowel het medicinaal gebruik van cannabis als over de bijzondere effecten van CBD-olie.

aanvang 20.00 uur. Entree € 10,00 Aanmelden graag via Info@leefstijlkompaz.nl of 06-21561743

Meer informatie