Concert Brackman Trio

24 september om 20:15 Kerk van Peize

Het Brackman Trio bestaat uit

violist Tim Brackman,

cellist Kalle de Bie en

pianist Rik Kuppen.

Het Brackman Trio werd in 2009 opgericht. Door hun succesvolle optredens bij diverse concoursen en twee cd-opnames (2010 en 2012) vond het Brackman Trio al gauw de weg naar de verschillende concertpodia in binnen- en buitenland. Het trio is inmiddels een veelgevraagde gast in diverse kamermuziekseries, bij live-radioprogramma’s op Radio 4 en heeft opgetreden bij festivals als het Orlando Festival, het Stift Festival en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU). Hun optreden ter gelegenheid van het IKFU 2020 werd live uitgezonden door AVROTROS Radio.

Door de jaren heen heeft het trio een breed repertoire opgebouwd van vroeg-romantische tot eigentijdse werken. Een veelvuldige samenwerking met componist Willem Jeths was daarvan het gevolg.

Naast de concerten waar zij op uitnodiging spelen, initiëren de leden van het Brackman Trio ook zelf projecten en concerten. Daarbij zoeken zij graag de samenwerking op met collega-musici, resulterend in onder meer bezettingen als pianokwartet of pianotrio met zang of klarinet. Naast hun optredens met het Brackman Trio zijn Rik, Tim en Kalle ook regelmatig te horen als solist en als kamermusicus in diverse ensembles.

Vanaf 2009 was Jonathan van IJzerlooij cellist van het Brackman Trio. In juni 2016 is hij opgevolgd door Kalle de Bie. Vanaf 2009 was Anne Brackman pianist van het Brackman Trio. In 2020 is zij opgevolgd door Rik Kuppen.

Programma wordt nader bekend gemaakt.

Entree € 20,- (volw.)/€ 10,-( t/m 20 jaar)

Meer informatie