Incasso in Roderwolde
Voor de eenenzestigste maal wordt er in Roderwolde weer het Openluchtspel opgevoerd. Vier avonden welke garant staan voor volop genieten van een prachtig toneelspel in de openlucht. Roderwolde voert dit jaar Kwekerij Drenthina op in het mooie theater aan de Pastorielaan. Dit is geschreven door Josef Brun, vertaald door Henk Karstens. Dit jaar is de toneelgroep wat verjongd en is de regie in handen van Sieger Zoutman. (meer…)

Poepzakjes
Dorpsgenoot meldt dat de eigenaar die z’n tasje met hondenpoep zakjes mist, deze kan terugvinden op een paaltje Poelakkers – Kipkampen.

logo noordenveldBrengstation beperkt geopend
In verband met de hitte is het gemeentelijk brengstation de rest van deze week (11, 12 en 13 augustus) van 9.00 tot 12.00 uur geopend.

Samen Uuteten in Dorpshuis Peize
Dorpshuis De Essen organiseert samen met dagbesteding ons T hoes en Welzijn in Noordenveld weer een ‘Uuteten lunch’ in het Dorpshuis De Essen.
Wat is er nu leuker dan eten met meerdere personen uit eigen dorp? Even verlegen om een praatje? Zin in een lekkere lunch. Geeft u zich dan nu op!
De komende Uuteten is op vrijdag 26 augustus van 12.00 – 13.00 uur.  Kosten: € 5 ,- per persoon. Aanmelden via Welzijn in Noordenveld: 050-3176500

Volksvermaken blij met nieuwe hek op evenemententerrein

Beetje bij beetje wordt de aankleding van het evenemententerrein zo, zoals we dat voor ogen hebben laat bestuurslid Albert de Boer van Volksvermaken Peize weten. Maandagochtend is door Rob Kuiper uit Eelde het door houtzagerij Annechienus Kok gemaakte toegangshek op het evenemententerrein geplaatst.
Twee jaar geleden gedwongen door de corona maatregelen is het terrein aan de Brinkweg de locatie voor de Zomerfeesten geworden en dit is bij bijna alle betrokkenen zo goed bevallen dat volksvermaken het terrein voor een langere periode in pacht heeft genomen.
Vrijwilligers en bestuursleden van de VVP hebben op het terrein de benodigde elektriciteit- en watervoorzieningen aangelegd waardoor het organiseren van een leuk feestje hier prima kan. En zo sluit het nu geplaatste toegangshek mooi aan tussen de eerder dit jaar geplaatste meidoorn haag die als afbakening van het terrein dienst doet.

Giraffe aangetroffen
Deze knuffel giraffe werd zondag gevonden in het gras tussen de Hoge weg en Dubbellooflaan. De eigenaar wil ‘m vast graag terug hebben, ouder(s) mail maar even naar de vindster.

Tijger vermist
Kater Tijger wordt vermist omgeving Hoofdstraat 28.
Baasjes zijn ongerust. Cyperse Tijger is 8 jaar, moet urinari brokken eten i.v.m.niergruis, rond de 8 kilo, lief, niet echt een schootpoes. Hem gezien? Update, tijger is weer terecht.

Volksvermaken bereidt Peize weer voor op Zomerfeesten

Vandaag zijn door bestuursleden/ vrijwilligers de banieren in het dorp opgehangen, ter gelegenheid van de Zomerfeesten Peize, die van 17 t/m 21 augustus plaatsvinden.
Dat betekent dat de “Paaizermaarktvlag” ook weer verkrijgbaar is. Je kunt deze aanschaffen tijdens openingstijden bij bakkerij Ons Belang en Cafe Ensing. Een bericht sturen met je gegevens mag ook en dan bezorgen we de vlag bij je thuis. Een gevelvlag kost 15 euro, een mastvlag 45 euro.

Laatste nieuwsbrief nieuwbouw Hoprank
Komende week verspreidt Interzorg de laatste nieuwsbrief over de nieuwbouw van de Hoprank onder omwonenden. Na de overhandiging van de sleutel door bouwer Roosdom Tijhuis op 13 juli aan Interzorg, sluit zij met de 16e nieuwsbrief nu de informatie over de bouw af.
Er wordt in de nieuwsbrief terug en vooruit gekeken. Zo wordt gedeeld dat de officiële opening van de Hoprank pas in 2023 zal plaats vinden. Geïnteresseerden kunnen echter op 17 september tijdens een Open Dag al een kijkje in de nieuwe Hoprank nemen. Vervolgens zullen de bewoners de week daarop naar hun nieuwe appartementen verhuizen.
Wie trouwens in deze nieuwe werkomgeving aan de slag wil, Interzorg is nog op zoek naar medewerkers.

Poes Casey vermist
‘Onze poes Casey (rode Europese korthaar) is sinds woensdagmiddag niet meer thuisgekomen’, laat dorpsgenote weten. ‘We hebben haar voor het laatst gezien bij de ingang van het Bosplan aan de Hereweg. Wie o wie heeft haar gezien?’ Casey gezien, dan graag berichtje naar 0626786618.

Sleutel gevonden
Gevonden bij het bushokje (P+R) de sleutel op bijgaande foto. Update, eigenaar heeft de sleutel bij de vinder opgehaald.

Noordenveld wil behoud lijn 109
B & W van Noordenveld hebben bij het OV bureau Groningen Drenthe kenbaar gemaakt het niet eens te zijn met de voorgestelde opheffing van lijn 109 ingaande de dienstregeling van 2024.
Lijn 109 rijdt tijdens de spits tweemaal per uur (in de daluren eenmaal per uur) tussen Assen en het Zernikecomplex in Groningen via Peize. De gemeente wijst het OV bureau erop dat lijn 109 een goede verbinding voor scholieren en studenten is waar ook forenzen naar beide provincie hoofdsteden gebruik van maken.
Daarnaast hoopt de gemeente dat met een mogelijke halte aan de N386 de nieuwbouwwijk Peize-Zuid en omliggende wijken via lijn 109 (weer) een aansluiting op het Openbaar Vervoer kunnen krijgen.
De gemeente begrijpt de beslissing om op rustige tijden de frequentie van lijn 4 (Roden Beijum v.v.) terug te brengen van zes ritten naar vier ritten per uur.

BrinkPop binnen ook een succes
Voor het eerst sinds Brinkpop wordt georganiseerd waren de weergoden de organisatie niet gunstig gezind. Desondanks (of dankzij) is het optreden van the Outtakes een groot succes geworden in het café van Reinder en Annelies. The Outtakes speelden en zongen de pannen van het dak tot groot enthousiasme van het publiek. Met dank aan MCP!
De laatste BrinkPop 2022 is op zondag 28 augustus met de (Peizer) pretrockband Nou-N. (Foto BrinkPop)

Luchtballon landt rustig en veilig op Peizer ijsbaan

Zaterdagavond is er een luchtballon geland op het weiland aan de Schipdijk waar ’s winters de ijsbaan ligt. De luchtballon was tegen de klok van acht uur in Leek opgestegen. Een klein uur later werd de landing op de ijsbaan van Peize ingezet. De landing is voorspoedig verlopen en het vee, een stier en een os van Blaarkopboerderij ’t Achterstewold, dat momenteel op de ijsbaan loopt te grazen hebben het spektakel rustig aangekeken. (Ingezonden)

Vishandel van der Linde nu ook in Peize
Vishandel van der Linde is inmiddels niet meer weg te denken in het straatbeeld van een groot deel van Drenthe en ( midden) Groningen. De ouders van Jonathan van der Linde zijn al ruim 25 jaar werkzaam in de vis en de passie voor vis is hem met de paplepel ingegoten.
‘Vanaf mijn twaalfde ging ik mee naar een aantal jaarmarkten en leerde al vroeg haring schoonmaken en wist al snel dat ik in de voetsporen van mijn ouders wilde treden’, laat hij weten. ‘Toen de groothandel ons benaderde voor een overname heb ik ook niet getwijfeld en ben in gesprek gegaan met vishandel Woltjer, en inmiddels is de overname een feit! Samen met mijn partner Jeanine gaan we vol passie deze uitdaging aan. We hopen een ieder te mogen begroeten aan de kraam’.
Deze week mooie aanbiedingen, bij besteding van € 10,00 of meer ontvangt u een gratis gerookte zalmmoot. Hollandse nieuwe per stuk € 2,50 4 voor € 9,00 gebakken lekkerbekken per stuk € 4,50 en 4 voor € 14,50. Vishandel van der Linde staat donderdag op de markt in Peize van 09:00-17:00.

Zwem4daagse in Zomerbad Peize
Nederland is een echt waterland, we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Plezier en veiligheid kan prima samen,  doe daarom samen met een vriendje, familie of klasgenoten mee met de zwem4daagse in Peize. Ja we mogen en kunnen weer! De zwem4daagse gaat in 2022 door! Van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus kun je deelnemen aan dit festijn.
Vier dagen lang, elke dag een afstand zwemmen maar ook deelnemen aan activiteiten in en langs het zwembad. De activiteiten variëren per dag. Allemaal voor de ultieme zwem(sport)beleving ! (meer…)

Huisarts met vakantie
De praktijk van dokter Hut is gesloten in verband met vakantie van vrijdagmiddag 5 augustus t/m vrijdag 26 augustus. De geplande afspraken bij de praktijkondersteuners/assistentes gaan wel door!
Uitsluitend voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met de praktijk van Lammers en Luehof, tel 050-5032117. Avond- nacht- en weekenddienst voor spoedgevallen bel de doktersdienst 0900-9229.

Inwoners de lucht in
Samen met ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Noordenveld, Natuurmonumenten en Gjaltema gaan de gemeentes Noordenveld en Tynaarlo opnieuw mensen met een beperking de lucht in brengen. Deze inwoners kunnen vanuit een hoogwerker, op ongeveer 28 meter hoogte – gelijk aan uitkijktoren Het Beeld – het prachtige uitzicht over de Onlanden ervaren. De activiteit is op woensdag 7 september van 12.00 tot 16.00 uur. Ter plaatse geeft de boswachter uitleg over het gebied De Onlanden.
Er kunnen 48 mensen in genoemde periode naar boven, inschrijven is verplicht en kan tot 2 september via het online formulier of bellen naar 088 – 050 83 43.

Aangepaste inzamelingen GFT
Vanwege personeelsgebrek zullen de extra inzamelingen van het GFT-afval in de weken van 25 tot en met 29 juli en van 8 tot en met 12 augustus komen te vervallen. U kunt uw GFT-afval dus wel in de reguliere GFT-route aanbieden. De gemeente doet haar best om de dienstverlening zo goed mogelijk te organiseren en wij danken u alvast voor uw begrip laat ze weten.