Peizer College Tour met fotograaf Alfred Oosterman
Benieuwd hoe een week van een professionele fotograaf eruit ziet? Kom dan dan naar de Peizer College Tour op 26 februari in het Dorpshuis Peize. Aan de hand van een willekeurige week geeft Alfred een kijkje in zijn leven als fotograaf. Als fotograaf komt hij op vele verschillende plekken. Hij ziet en fotografeert veel mensen. Daarbij heeft iedere opdracht zijn specifieke omstandigheden. Dit vraagt om het inschatten van de situatie om dit goed in beeld te krijgen: waar gaat het om, waarvoor wordt de foto gemaakt, hoe is het licht, wat moet er wel en wat moet er niet in beeld.

Heb je het over het in beeld brengen van mensen dan is het contact maken, aansturen en gericht aan de slag te gaan nodig om tot goede resultaten te komen. Het fotograferen van een interieur vraagt om een andere aanpak dan een situatie in het ziekenhuis en voor het fotograferen van een artiest in theater ‘De Winsinghhof’ in Roden moet hij zijn hoofd er helemaal goed bij houden. In de tijd die er soms nog over is werkt Alfred graag aan vrij werk. Straatbeeld, en zijn visie op ‘de Onlanden’.

Nadat de foto’s gemaakt zijn worden ze allemaal individueel beoordeeld, geselecteerd, op kleur gemaakt, helderheid, contrast: alles wordt beoordeeld en zo nodig aangepast. Hoe Alfred dat allemaal doet? Je kunt het horen op maandag 26 februari tijdens de Peizer College Tour. Er is ruimte voor 25 personen. Aanmelden voor de avond gaat via secretariaat@dorpshuispeize.nl. Meer info op: https://dorpshuispeize.nl/collegetour/