Concert Haydn Jeugd Strijkorkest
Zondag, 10 maart 2024, komt het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO) naar Peize om in de kerk een fantastisch concert ten gehore te brengen. Twee keer eerder trad het orkest op in Peize en na een lange tijd is het de Culturele Kring Peize weer gelukt: dit hoog getalenteerde gezelschap komt eindelijk weer een prachtig optreden verzorgen.
Het Haydn Jeugd Strijkorkest is een jeugdstrijkorkest met veel ambitie en daardoor een hoog muzikaal niveau. Het orkest is samengesteld uit violen, altviolen, celli en contrabassen en staat onder leiding van Jan-Ype Nota. De stichting Haydn Jeugd Strijkorkest stelt zich ten doel het opsporen en begeleiden van extra getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van 9 t/m 19 jaar.

De leden van het orkest zijn afkomstig uit Noord-Nederland. Het orkest repeteert in de stad Groningen. Veel leden zijn tevens toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Het Haydn Jeugd Strijkorkest biedt jonge strijkers de mogelijkheid om hun muzikale ontwikkeling te verbreden naar de specifieke strijkersklank en speeltechniek in ensembleverband, tijdens repetities, studieweekenden, cd-opnamen en concerten.
Het orkest maakte eerder meer dan twintig concertreizen naar vrijwel alle landen van Europa, de Verenigde Staten, Suriname en de Nederlandse Antillen. Het orkest laat de jonge musici kennismaken met alle facetten van het repertoire door naast traditionele klassieke en romantische werken ook barokmuziek, hedendaags repertoire en cross-overs te programmeren.
Op dit moment zijn er vier orkestleden afkomstig uit Peize. Voor hen is dit een mooie gelegenheid om Peize kennis te laten maken met het HJSO. Veel andere jeugdige musici uit Peize gingen hun al voor.
Op 10 maart zullen ook twee solisten uit het orkest schitteren: Niek de Boer, viool en Marta Kavatsyuk, piano .

Garandeer u van een plaats in de kerk en reserveer, vol is vol. Tot ziens op 10 maart!

 

Concert door het Haydn Jeugd Strijkorkest
o.l.v. dirigent Jan-Ype Nota
Kerk van Peize
10 maart 2024, 15:00
Entree: volwassenen 17,50, kinderen t/m 15 jaar 5,-
Voorverkoop: info@culturelekringpeize.nl

Culturele Kring Peize
Culturelekringpeize.nl
info@culturelekringpeize.nl