Twee bluesbands in laatste Matinee in ’t café 22/23
matinee_int_cafe_logoZondag 2 april 2023 spelen vanaf 16.00 uur tijdens  de laatste editie van het twaalfde seizoen van Matinee in’t café The Bluesbones uit België en Peter Storm & the Blues Society uit Portugal op. Voor de toegangsprijs van € 15.- krijgt u twee die beide hun land vertegenwoordigd hebben op de European Blues Challenge.
The Bluesbones zijn mede op verzoek van het publiek weer eens in Peize te bewonderen en zij brengen als supportact Peter Storm & the Blues Society mee.

In 2016 kwamen The Bluesbones hun Europese tournee afsluiten in Peize.
Het was een druk bezocht Matinee die 13e november, die bij band en publiek een onuitwisbare indruk achterliet. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Matinee in’t café hadden een aantal vaste bezoekers aangegeven The Bluesbones graag nog eens terug te willen op het podium van Café Ensing. Al die festiviteiten rondom het jubileum werden door de toen heersende pandemie afgeslankt en het optreden van The Bluesbones uitgesteld. Ondertussen zijn we aan het einde van het 12e seizoen (2 jaar verder) en eindelijk staan The Bluesbones op zondagmiddag 2 april op de agenda van Matinee in’t café.
The Bluesbones bestaan uit: Edwin Risbourg – hammond, Geert Boeckx – bass, Jens Roelandt – drums, Nico De Cock – vocals, Stef Paglia – guitar.
5 gepassioneerde en ervaren muzikanten, die blues/rock spelen met onverminderd gevoel en vaardigheid. Hun originele nummers variëren van bluesrock naar zachte en gevoelige bluesballads, via drassige slidegitaar tot meer heavy rock.

The Bluesbones nemen een Portugese supportact mee: Peter Storm and the Blues Society. Hoewel de Portugezen met de fado hun eigen versie van de blues hebben wordt er zelfs in dat land de van origine Amerikaanse blues gespeeld. Het zijn vier ervaren Portugese muzikanten die The Blues Society vormen: João Belchior (gitaar, zang), José Reis (basgitaar), Jorge Oliveira (drums) en Bino Ribeiro (mondharmonica-gitaar). Wie de Peter Storm uit de naam van de band is, blijft vooralsnog een raadsel.

Zowel The Bluesbones (2017) als Peter Storm & the Blues Society (2022) hebben hun land vertegenwoordigd op de European Blues Challenge.