Peize doet mee aan de jaarlijkse landelijke Opschoondag

De werkgroep Opschoondag van Dorpsbelangen heeft deze dag in Peize georganiseerd. De oproepen in de plaatselijke pers en mailtjes naar de deelnemers van vorig jaar hebben tot een kleine 60 vrijwilligers geleid. Zelfs een aantal kinderen hielp mee aan de hand van papa, mamma, oma of opa.
Peize was door de werkgroep in een 12-tal gebiedjes verdeeld met bijbehorende namen van vrijwilligers. Na ontvangst in café Ensing met een drankje werden de groepen om 9u45 één voor één verzocht zich buiten te laten voorzien van een veiligheidsvest, handschoenen, beugel met vuilniszak, grijpers en een plattegrond van hun wijkje. Om 10 uur ging elke groep op pad naar hun wijkje. Om 12 uur was iedereen weer terug met zakken vol afval. Sommige zakken waren inmiddels zo zwaar geworden dat ze óf in een grijze bak van een inwoner konden worden achtergelaten óf met een auto zijn opgehaald en naar café Ensing gebracht en daar allemaal in de 6 grijze containers van de gemeente zijn gedeponeerd.
Alle vrijwilligers werd daarna een zeer goed verzorgde lunch in café Ensing aangeboden na een dankwoord namens Dorpsbelangen. Het was een geslaagde dag met een goed resultaat. Tevreden met blijde gezichten gingen alle vrijwilligers tegen 13 uur huiswaarts. (Ingezonden)

Een aantal opmerkingen van de vrijwilligers naar inwoners van Peize:
– Veel vuurwerkafval aangetroffen.
– Ook veel kauwgum
– Veel wegwerphandschoenen bij het tankstation in De Westerd
– Veel hondenpoep in de bermen
– Ook opvallend was de hoge waterstand in sommige sloten zoals aan de Hereweg – Esweg en Achteromweg – Stoeken