Peize laat z’n stem gelden

‘Ik ben hier nu bijna vijf uur’ vertelt een lid van het stembureau even na half drie in het Dorpshuis Peize, ‘maar het is nog niet rustig geweest’. Sinds half acht kan er deze woensdag gestemd worden voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Doordat er nu maar één locatie in Peize is waar men zijn of haar stem kan uitbrengen staat er dus de hele dag al een rij(tje) mensen buiten die constant aangevuld wordt. Eenmaal binnen moet er nog rustig opgeschoven worden richting de grote zaal waar de rij in tweeën gesplitst wordt om het stemformulier in ontvangst te nemen en men de voorkeur via het rode potlood kan delen.
Tussen het controleren van de identiteit en het uitdelen van het stemformulier proberen de leden van het stembureau snel even een hapje te nemen van het, als blijk van waardering voor hun werkzaamheden, door de gemeente aangeboden gebak. U kunt uw stem nog tot 21.00uur uitbrengen, en dat kan ook in het dorpshuis van Altena.