Burgemeester Smid verricht openingshandeling Interzorg De Hoprank

Na de eerste idee├źn over nieuwbouw in 2004, de serieuze gesprekken vanaf 2016, de bouwovereenkomst ondertekening en eerste paal in 2020, gereed raken fase 1 in april 2021, bereiken hoogste punt in januari en oplevering met onthulling eerste steen in juli 2022, gevolgd door een Open Huis in september 2022 – is donderdagmiddag 30 maart 2023 Interzorg De Hoprank officieel geopend.
Burgemeester Klaas Smid mocht samen met bewoner de heer Dontje en dhr van der Leeuw namens de cli├źntenraad, onder toeziend oog van zorgmanager Heleen Rietsema, de laatste spades grond bij de platanen aanbrengen die de toegang naar De Hoprank markeren.
Deze handeling gebeurde nadat twee cellistes van ‘Muziek aan Bed’ (link) de middag muzikaal hadden geopend en Elly van der Woude, manager van de facilitaire organisatie van Interzorg, de ongeveer zeventig aanwezigen door de Ups and Down’s van het bouwproces had geleid. Nadat Smid de openingshandeling had verricht feliciteerde hij alle medewerkers en bewoners van De Hoprank met het prachtige gebouw; ‘deze past uitstekend op deze plek in Peize’. Hij refereerde ook aan een werkbezoek van B en W waarbij ze zeer onder de indruk waren geraakt van de werkzaamheden en betrokkenheid van een ieder bij het wonen in de nieuwe Hoprank.