VOR krijgt subsidie voor aanpassingen bussen
De Stichting vervoer ouderen Noordenveld (VOR) krijgt een subsidie van € 42.954,- van de gemeente Noordenveld om 2 nieuwe bussen rolstoelvriendelijk te maken. Van de drie bussen zijn inmiddels twee afgeschreven. De VOR heeft daarom twee nieuwe bussen aangeschaft waarvan de eerste inmiddels is geleverd. De tweede nieuwe bus is elektrisch en wordt naar verwachting eind 2022 geleverd. De bussen worden gebruikt voor het vervoer van kwetsbare ouderen (55+) en inwoners met een handicap.
In een reactie op bovenstaand persbericht van de gemeente laat de VOR weten dat ze voor de vervanging van de ‘Peize’ bus (de 2e bus) overwegen of elektrisch rijden een optie is maar ze stuiten op nogal wat bezwaren zoals actieradius, opladen, gewicht etc… misschien op termijn maar de ouderdom van de bus is zo dat hij nodig aan vervanging toe is en ze waarschijnlijk weer op (biologische) diesel uitkomen. Er is nog geïnformeerd bij de provincie voor subsidie voor ombouw op waterstof maar dat potje is leeg.

De VOR heeft een nieuwe bus!
Misschien heeft u ‘m al zien rijden, de nieuwe VOR bus. Sinds een paar weken hebben we een nieuwe bus. De oude bus gaf teveel storingen, dus het werd hoog tijd voor vervanging. Mede dankzij een royale subsidie van de gemeente Noordenveld hebben we deze comfortabele bus kunnen aanschaffen.
Het bleek helaas niet mogelijk een geschikte elektrische bus te vinden. Om alle ritten op een dag zonder problemen uit te voeren moeten de accu’s nog iets meer capaciteit hebben.
Maar we gaan wel duurzamer rijden, we tanken geen gewone diesel maar HVO 100. Het is schoner en fossielvrij.


Op de foto de nieuwe bus. Naast dhr. Liewes ook enkele chauffeurs en enkele medewerkers van het kantoor van de VOR. Misschien bent u binnenkort wel één van onze passagiers en gaat u met deze bus op stap. We brengen u graag naar familie, vrienden of bijvoorbeeld het ziekenhuis. U kunt uw ritten sinds kort ook met pin betalen bij ons op het kantoor aan de Rietdekker 11 bij Vasalis.
We hebben gelukkig weer enkele recreatieritten kunnen maken, onder andere voor bewoners van De Hullen en van Vasalis.
De VOR is nog steeds op zoek naar nieuwe chauffeurs en medewerkers voor ons boekingskantoor. Voor info kunt u mailen naar prcommissie@vorbus.nl.