Expositie bezoekers onder indruk prachtige Beelden uit Zimbabwe

Een vijftig tal gasten waren vrijdagavond aanwezig bij de opening van de beeldenexpositie Spirits in Stone 2022. Voor de 13e keer geven Peter Smit en Dorothee Jelsma beeldkunstenaars uit Zimbabwe de gelegenheid om hun beelden te exposeren. ‘Op de expositie kom je nieuw werk tegen van onder meer Nesbert Mukomberanwa, Prosper Katanda, Garrison Machinjili en verrassende nieuwe talenten’, schreven ze op de uitnodiging. Behalve de fraaie beeldentuin bevind zich op De Pol 5a ook het tijdelijk atelier van Givemore Mashaya waar hij weer workshops werken met
Kunstenaar en beeldhouwer Givemore Mashaya, al jarenlang een vaste deelnemer aan de exposities, ook nu weer bereid gevonden om een workshops beeldhouwen met serpentine, de Zimbabwaanse steensoort, te geven. De tachtig beelden die geëxposeerd worden (en ook te koop zijn) kunnen daarbij heel mooi als inspiratiebron dienen. Voor wie wil genieten van de beelden is de expositie dagelijks geopend tot 24 juli van 9.00-17.00 uur.