Zintuigen IVN-ers geprikkeld in kruidentuin oude Polschool

Een tiental IVN-ers van de afdeling Peize heeft dinsdagavond de (kruiden)tuin van Jolande van Luijk bezocht. Regelmatig worden er vanuit IVN excursies georganiseerd en van Luijk was gevraagd om met haar specifieke planten kennis iets te organiseren. Er waren meerdere plekken waar we heen hadden kunnen gaan, vertelt van Luijk aan het begin van de avond. Uiteindelijk bedacht ze dat de eigen tuin met minstens 85 planten en kruiden ook een hele mooie avondvullend programma op kon leveren.
Na het welkom kregen de aanwezigen de opdracht om hun zintuigen aan het werk te zetten en op ontdekkingsreis door de tuin te gaan. Er werd  begonnen met alleen te voelen aan de structuur van de bladeren en bloemen. Vervolgens werden wisselend de geur, smaak en zicht zintuigen ingeschakeld om de planten bewust op te nemen. Het resulteerde in gesprekken over structuren in het blad, harde en zachte bladeren, geur en smaak explosies en gebruik van de naar anijssmakende Roomse kervel.
De avond werd afgesloten met een biertje gebrouwen van de paardenbloem en kreeg men een smeerseltje gemaakt van kruiden uit de voormalige Polschooltuin mee naar huis.

kruidentuin jolande van luijk kruidentuin jolande van luijk