Mark Prinsen wint 38ste Wielerronde van Peize

Met een solo van net iets meer dan één ronde heeft Mark Prinsen dinsdagavond de overwinning in de 38ste Ronde van Peize op zijn naam geschreven. Prinsen was met drie medevluchters er tijdens de wedstrijd in geslaagd om het peloton, met daarin de in Peize woonachtige Berend Slagter, op een ronde achterstand te rijden.
Met nog drie ronden te gaan moest het peloton afsprinten voor de vijfde plek om vervolgens de koplopers alle ruimte te geven om de winnaar te bepalen. Na de winst maandag in Nieuw Roden wist gele trui drager Rick Ottema ook deze sprint, om plek 5, in zijn voordeel te beslissen.
In de resterende drie ronden besloot Prinsen te reageren op een uitloop poging van een van de medevluchters om vervolgens er op en erover te gaan en vol door te fietsen voor de winst.’Het was alles of niets en het werd gelukkig alles’, vertelde een dol gelukkige winnaar op het podium bij de speaker. Ottema blijft na deze 2e wedstrijd leider in het algemeen klassement van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier.