Marit Cent uit Goor wint vrouwenronde van Peize

Beuling, Schultinga en Cent tijdens de koers, op het podium is de volgorde omgekeerd.
Ongeveer vijftig vrouwen hebben dinsdagavond meegedaan aan de ronde van Peize voor vrouwen. Er moesten door de rensters 50 rondes van 1100meter door het centrum van Peize afgelegd worden. Na het startschot om zes uur werd er door de dames hard gekoerst waardoor al snel enkelen het tempo niet meer konden volgen.
Halverwege de koers vond de beslissende demarrage plaats waardoor een kopgroep van vier, met genoemde drie vrouwen en Melissa Wijfje voor het peloton uitkwam te rijden en elke ronde de voorsprong wist te vergroten. Wijfje moest vervolgens afhaken en 5 ronden voor het einde werd haar vele werk Beuling ook te veel.
In de laatste ronde was Cent veel rapper dan Schultinga en wist moeiteloos naar de overwinning te sprinten, daarmee ook de leiderstrui in de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier over te nemen van Jip van Elst.