Cas eerste en jongste winnaar ronde van Peize 2022

Even na half vijf was zijn snelheid dusdanig dat winnaar Cas van de loopfietswedstrijd de handen aan het stuur moest houden terwijl hij als winnaar van de eerste wedstrijd deze dag over de finishlijn kwam. Het juichen had de winnaar trouwens al gedaan, op de vraag van de starter bij de start ter hoogte van ‘ons T hoes’ of ze konden juichen stak hij zonder bedenkingen beide handen hoog de lucht in.
Uiteindelijk bleek z’n voorgevoel terecht want van de vijf deelnemers wist hij als snelste, voor Darah, Jeppe, Alexander en Tammo, de 100 meter naar ‘de meet’ in de Hoofdstraat af te leggen. Na de loopfietsen was het de beurt aan basisschoolleerlingen om deel te nemen aan de Dikke Banden Race. Zo’n twintig kinderen fietsten in twee groepen en meerdere leeftijdscategorieën zo hard ze konden op het 1100meter lange parcours om de titel ‘snelste van Peize’ binnen te halen.

In categorie 2 kwamen Joël, Emma, Cees, Sverre, Sebastiaan,Ole, Koen, Fynn, Jasmijn en Nim na elkaar over de finishlijn.
In categorie 3 was de volgorde Lieuwe, Tom, Jelle, Matthies, Jornt en Marleen.