Feestweekend Altena met kermis en Lentefair
Na een afwezigheid van 2 jaar barsten de festiviteiten in het weekend van 19-22 mei weer los in Altena. De zaken worden  groots aangepakt, met een dag extra feest op donderdag en een grote feesttent op het evenemententerrein laat de activiteitencommissie zien dat ze na de Corona maatregelen er voor 200% ingaan. Voor de eerste maal wordt nu bij de 20ste editie een feesttent gebruikt om een aantal evenementen te organiseren. Ook dit jaar staat er weer een kermis met tal van attracties rond het Dorpshuis en op zondag zijn er de traditionele activiteiten met oude tractoren Lentefair en Bodypainting.
De festiviteiten starten op donderdag 19 mei, met de opening van de kermis en ‘ s avonds om 18.30 de orienteringsrit voor auto’s: dat is een route van ca. 40-50 km, rondom Altena en in de kop van Drenthe. Hierbij moet je middels aanwijzingen een route rijden, en onderweg kom je allerlei aanwijzingen, vragen en bemande posten tegen die je punten of strafpunten geven ( al weet je het niet).  Voor de oplettende lezer en rijder is het goed te doen, maar er schuilen heel veel addertjes onder het gras…De prijsuitreiking is in de feesttent op het terrein naast het dorpshuis.
De feestcommissie organiseert deze festiviteiten al voor de 20e keer, maar dit is de eerste keer dat  er een feesttent bij staat. Hierbij wordt de ruimte in dorpshuis ontlast,  die vooral op de zondag beschikbaar moet zijn voor de wedstrijd bodypainting, georganiseerd door Tanja Hommes.
Er is alle dagen kermis, met als hoofdact de zweefmolen, een kinderdraaimolen ontbreekt ook zijn er behendigheidsapparaten en uiteraard ontbreekt een schiettent ook niet!. De inwendige mens wordt niet vergeten, er is een uitgebreide snackwagen met lekkere producten aanwezig.
Vrijdagavond vanaf 21.00 uur is er een muziek in te tent, met de band Hai Dat Weer. Zij hebben als repertoire boerenrock, dat wordt geheid gezellig!.
Zaterdagavond vanaf 19.00 uur doen we een behendigheidsspel, Kratstapelen, Spijkerbroekhangen, Fiets em erin, Megasjoelbak, Hooivorkdarten, dat alles hebben we in het verleden al eens gedaan, dit jaar belooft iets totaal nieuws te worden: het Struifvogelspel. Dat is een soort darten met een houten vogel die aan een koord hangt. In de snavel zit een pijlpuntje die je dan op een soort dartbord moet richten en daarmee punten kunt scoren. Aansluitend is er de hele avond  live muziek in de feesttent met feestband Unique tot in de kleine uurtjes.
De zondag wordt de grote klapper van het weekend, met oa. de Lentefair met allerlei kraampjes met een bij een fair te verwachten verrassend aanbod.  In het dorpshuis start de bodypaint wedstrijd, in de vijver vertonen de bestuurbare modelboten van Vaargroep Nienoord hun kunsten en er komen heel veel oldtimer tractoren voor de oldtimershow. De tractoren gaan aan het einde van de ochtend nog een kleine rondrit doen in de omgeving van ca 1 uur. Tevens is er in de feesttent live muziek verzorgd door verschillende bands.
Het weekend wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van MCP ( Muziek Cultuur Peize) en de Gemeente Noordenveld, het Rode Kruis (EHBO), diverse sponsoren en de vele vrijwilligers van het dorpshuis en activiteitencommissie Altena. Het programma is na te lezen op de website onsdorpaltena.nl.