Project ‘Carnaval des animaux’ op basisscholen
project Carnaval des animauxMaandag 9 mei, is het project Carnaval des animaux van start gegaan op de twee basisscholen in ons dorp. Een cultureel basisschoolproject geïnitieerd door Stichting Mariahoeve. De muziek die hierbij hoort is van Camille Saint Saens,(1835-1921) een Franse componist.
De groepen 3 t/m 6 (Spectrum) en 4 t/m 6 (Eskampen) krijgen drie muzieklessen over deze muziek van Conservatoriumstudenten en twee lessen beeldend van studenten van Kunstacademie Minerva. Hier gaan ze een beeldende verwerking maken met het thema: Carnaval der dieren. Daarnaast geven de eigen leerkrachten poëzielessen waarin de leerlingen een gedicht gaan schrijven over één of meerdere dieren uit de muziek.
En natuurlijk wordt de muziek live gespeeld!
Dat gebeurt in de eindpresentaties (vier) in de kerk van Peize waar  leerlingen hun gedicht mogen voordragen, gevolgd door de muziek (gespeeld door Conservatoriumstudenten) en waar hun kunstwerken ten toon worden gesteld!

Bij de voorstellingen is één voorstelling voor ouders van leerlingen van Spectrum en Eskampen:
dinsdagavond 24 mei om 19.00 uur. Toegang gratis.
U MOET U hiervoor opgeven want vol is vol. Dat doet U door een mail te sturen naar:
mariahoeveconcerten@gmail.com waarin U Uw naam en het aantal personen vermeldt waarmee U komt.
Opgave vóór 21 mei. Daarna kunnen ook anderen zich opgeven.
Na afloop is er een vrijwillige bijdrage mogelijk om tegemoet te komen aan de kosten van dit project.