Eerste bomen en struiken voor Voedselbos Peize

Met het planten van bijna vijfhonderd bomen en struiken is zaterdag gestart met de zichtbare aanleg van het Voedselbos Peize. ‘Fijn dat jullie er zijn’, begroetten initiatiefnemers Ingrid en Gerwin even na negenen een twintigtal mensen die kwamen helpen. Er werd zaterdag gestart met het aanleggen van een windsingel op de randen van het ongeveer één hectare grote terrein wat moet resulteren in een voedselbos.
‘Toen ik hier gisteren met de voorbereidingen bezig was werd me ook duidelijk waarom een windsingel nodig is, gelukkig waait het vandaag een stuk minder’. Gerwin legt vervolgens uit hoe onder meer de hazelaar, elzen, meidoorn, sleedoorn, lijsterbes en boswilg bij de uitgezette bamboestokjes geplant moeten worden. Als de vrijwilligers eenmaal aan het planten zijn merken ze op dat het best lekker te doen is vandaag. ‘Mooi dat we nieuw natuur en bos maken, hé pap!’, zegt een van de enthousiast meehelpende kinderen terwijl ze de bomen bij de bamboestokjes neerleggen.
De vandaag geplante struiken en bomen zijn niet de eetbare soorten die uiteindelijk het voedselbos vormen die worden het komend voor- en volgend najaar geplant.