Matinee in’t café ‘zitconcert’ met Lefthand Freddy
Het uitgestelde optreden van Lefthand Freddy van 17 oktober zal nu plaatsvinden op zondag 28 november in de vorm van een zitconcert. Lefthand Freddy komt als vervanger van The Bluesbones die eigenlijk gepland stonden, met deze band wordt een nieuwe datum gepland. Lefthand Freddy is uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten. Recent rapporteerde Bluesmagazine: ‘Weergaloze band, wat een spelvreugde: een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek! Fred is een werkelijk fabuleuze, virtuoze gitarist en entertainer’.
Zondag 28 november 2021 16.00 uur Café Ensing Peize. Entree € 10.- plus geldige QR code en legitimatie. Reserveren is wenselijk i.v.m. het aantal zitplaatsen. (foto Herman Buisman)

3 februari 2013 stond gitarist Fred Reining alias Lefthand Freddy al bij ons op het podium. Toen als trio samen met basgitarist Andre van der Werf en drummer Hannes Langkamp. Nu komt hij terug met zijn muzikale kompanen: Andre van der Werf nog steeds als basgitarist, en wederom Hannes Langkamp op drums. En zoon Berend – Boogie Boy – Reining op gitaar.

Berend “Boogie B” Reining gitaar, Fred’s zoon op gitaar is de spreekwoordelijke appel die niet ver van de bluesboom is gevallen. Hannes Langkamp op het slagwerk, ooit gespeeld in Fox the Fox en later ook bij Cuby is weer terug op de drumkruk achter Freddy. Andre van der Werf veel gevraagd freelance bassist, en speelt bij vele bekende musici en bands.