Vakmeesters keuren bijna 400 producten van collega’s

Zaterdag waren de keurmeesters van de NSM te gast bij Boonstra Verswaren op bedrijventerrein de Westerd voor de driejaarlijkse Slagersvakwedstrijden. ‘Zo’n zestig slagers (uit het hele land) hebben hun in totaal bijna 400 producten ingezonden voor de keuring. We hebben meerder productgroepen, als worstsoorten, vleeswaren maar ook soepen, salades, snacks en showschotels’, vertelt dagvoorzitter Jan Nederhoed enthousiast.
Terwijl de keurmeesters de eerste worsten aansnijden en onder meer de structuur, smaak en bewerking beoordelen, vertelt Nederhoed dat hij gelukkig een kentering ziet in de terugloop van slagers. ‘We zien dat de opleidingen na jaren van teruggang weer meer leerlingen begroeten’. Het meegaan van het vak met vegetarische kwaliteitsproducten of hybrideversies, die deze dag ook worden beoordeeld, speelt daar misschien ook wel in mee.
Daar waar normaal de uitslag op de dag zelf al bekend wordt gemaakt vindt deze nu 1 november in de Euroborg plaats, tijdens de ‘Warme winterweken-beurs’ van Boonstra Verswaren.