NK individuele tijdrit nieuwelingen en junioren jongens en meisjes
Komende zondag, 17 oktober, organiseert de Noordelijke Wielervereniging Groningen rond Peize en op een gedeelte van het Bunnerveen een wielerwedstrijd om het Nederlands kampioenschap voor nieuwelingen en junioren meisjes en jongens van 15 t/m 18 jaar. De renners komen uit het hele land, uit Peize doet Karst Hayma mee hij start om 13.59 uur.
De eerste wedstrijd begint om 12 uur, vanaf elf uur kunnen de renners het parcours verkennen. De laatste renner zal rond 15:30 uur finishen. Om de minuut zal er een renner starten die voorafgegaan wordt door een motorrijder en gevolgd kan worden door de ploegleider. Hierdoor is voor de veiligheid van de renner het gehele parcours vrij van verkeer (incl. fietsers).
De afstand die gereden wordt is voor een ieder gelijk, nl.: 20,5 km. De start is op de Wolddijk, tussen de Esweg en het Achterstewold en de finish is op de Brusselseweg ter hoogte van huisnummer 1.
Hieronder de route en afgesloten wegen

De volgende wegen worden hierdoor afgezet vanaf 11 uur tot 15:30 uur:
Wolddijk (start), Woudrustlaan, Zanddijk, Drentsedijk, Winderweg, Horstumerweg, Turfweg, Kibbelslaglaan, Vaartweg, Boerlaan, Heideweg, De Streek, Oostingslaan, Breeveen, Hogeweg, Zuurseweg, Brusselseweg (finish).De aanwonenden hebben in inmiddels allen een informatieve brief gehad.

Voor de bewoners van de diverse wijken is er een mogelijkheid om hun wijk uit te komen en om niet het parcours te gebruiken.
Hieronder een opsomming van de ontsluitingswegen van de betreffende wijken:

De Es:  via de Hoofdstraat/Groningerweg/Roderweg

Kortland: via de Hereweg

Kymmelsplan: via de Achteromweg

Zuurschekampen: via de Achteromweg

Lange Streken: via de Zuurseweg of de Oude Velddijk

Peize uitrijden in zuidelijke richting via de Hogeweg kan helaas niet, dus uitrijden richting het zuiden kan via de Roderweg en dan Bunnerveenseweg (N386).

Onderstaand een kaart met de volledige route en de starttijden van de diverse categorieën.