Het is mooi dat je de kerk midden in het dorp kan laten staan

Zaterdagmiddag heeft in de kerk van Peize de officiële heropening van de verbouwde kerk plaatsgevonden. Het was een uurtje met muziek, bedanken en bedankt worden waarbij een aantal nauw bij de bouw betrokken sprekers het woord voerden.
Bij binnenkomst merkten de genodigden dankzij de muziek van de Marnick Tappel Band dat de – alom geprezen – akoestiek van de kerk niet onder de verbouwing had geleden. Het programma werd gestart met een video-optreden van het Kamerkoor Peize waarmee ook de vernieuwde technische snufjes gepresenteerd werden.
Ann Scholten, Abe van der Werf en Peter Killestijn dankten iedereen die op welke wijze ook maar had bijgedragen aan het realiseren van het huidige resultaat. U moet daarbij onder meer denken aan uzelf als invuller van de enquête, (on)bekende sponsoren, de vele vakmensen, tot zij die – bijna – ongezien het orgel 70cm hebben opgeschoven. Het spel van organist Arian van der Mark maakte hierna duidelijk dat het orgel de verbouwing goed had doorstaan.
Wethouder Westendorp en Drents gedeputeerd Bijl spraken onafhankelijk van elkaar uit blij te zijn dat de toegevoegde – culturele – waarde die kerkgebouwen krijgen het mogelijk maakt om de scheiding tussen Kerk en Staat te waarborgen en je toch iets voor het behoud van de gebouwen kunt betekenen.
Met, ‘wilt u allen even meehelpen stoelen stapelen’, sloot Scholten het officiële deel. De genodigden merkten dat je vervolgens ook voor een borrelreceptie prima in de kerk terecht kunt.