Welzijnsmedewerkers Noordenveld ronden training Positieve Gezondheid af
Twaalf professionals in het welzijnswerk en van het Centrum voor Jeugd en Gezin in de gemeente Noordenveld hebben de training ‘Positieve Gezondheid’ afgerond. Wethouder Jeroen Westendorp reikte afgelopen donderdag aan hen de bijbehorende certificaten uit.

 

Noordenveld wil de methode van de training Positieve Gezondheid inzetten om met inwoners in gesprek te gaan over zorgvraagstukken. De methode biedt een brede kijk op gezondheid. Het gaat daarbij niet alleen over fysieke gezondheid, maar ook over mentale gezondheid en de mate waarin inwoners deelnemen aan de samenleving. Deelnemers aan de training leerden daarbij om vooral te kijken naar wat wel mogelijk is voor inwoners met een zorgvraag, in plaats van zich te richten op beperkingen. De insteek van de methode is dat inwoners met een zorgvraag zelf bepalen waar ze aan willen werken.

Samen positief aan de slag
“Deze manier van het voeren van gesprekken over zorgvraagstukken sluit goed aan bij deze tijd, waarin mensen meer thuis zijn en minder sociale activiteiten hebben, soms met spanningen als gevolg”, stelt wethouder Jeroen Westendorp. “In onze preventieve gezondheidsagenda is het concept van ‘Positieve Gezondheid’ het uitgangspunt. Vanuit het idee dat onze inwoners zelf grip willen houden op hun eigen gezondheid en de kwaliteit van leven, gaan we met hen in gesprek. Laten we samen positief aan de slag gaan met onze gezondheid.”

Heeft u een vraagstuk op het gebied van zorg en welzijn? Neem dan contact op met de gemeente Noordenveld (telefoon 088 050 88 88).