CKP organiseert concert met Duo Castalia
Annet Verboom uit Peize (viool) en Karlien Bartels (cello) vormen samen Duo Castalia.
Zondag 3 oktober om 15:00 verzorgen ze op initiatief van de Culturele Kring Peize een concert n de kerk van Peize. Ze spelen werken van o.a. Beethoven, Kodaly en Händel / Halvorsen.
Kaartverkoop is bij de deur á 15,- per persoon inclusief koffie en thee. U kunt uw kaarten ook reserveren per mail.

Duo Castalia
Annet Verboom (viool) is op 8 jarige leeftijd begonnen met viool spelen. Na vioollessen aan de Muziekschool van Elburg werd zij toegelaten tot de Jong Talent-klas van het conservatorium van Zwolle, waar ze les had van Els Krieg. Haar bacheloropleiding deed zij bij Benzion Shamir aan het conservatorium van Rotterdam en daarna perfectioneerde ze haar spel aan de masteropleiding bij dezelfde docent.
Annet doet haar werk als aanvoerder 2de violen bij het Noord Nederlands Orkest met heel veel liefde. Ze heeft in de loop van de jaren grote passie ontwikkeld voor het musiceren in het orkest. Zij  remplaceert bij verschillende orkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Nedpho, Filharmonie ZuidNederland en het Gelders Orkest.
Ze heeft met verschillende orkesten gesoleerd zoals Jeugd Strijkorkest Constantijn, Rotterdam Ensemble, NCSO, Symfonia Jong Twente en Sinfonia Rotterdam.
Sinds het begin van haar studie is Annet actief in verschillende kamermuziek ensembles. Ze is een zeer enthousiaste en gepassioneerde kamermusicus.

Karlien Bartels (cello) is een zeer veelzijdige en gepassioneerde celliste. Geboren te Groningen in een klassieke muziek georiënteerde familie wordt ze op jonge leeftijd toegelaten tot de Jong Talentenklas van het Noord Nederlands Conservatorium. Na het behalen van haar gymnasium diploma verhuist zij naar Parijs om haar cellostudie voort te zetten bij Michel Strauss aan het Conservatoire National Superieur, waar zij enkele jaren later haar Master’s Degree behaalt met een ‘Premier Prix’. Parallel aan haar studie in Parijs behaalt ze een Tweede Fase diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, en perfectioneert vervolgens haar spel bij Reinhard Latzko aan de Universität fur Musik und Darstellende Kunst in Wenen. Tijdens haar studie wordt ze toegelaten tot de ‘Academie de l’Orchestre de Paris’ op uitnodiging van Christoph Eschenbach.
Als soliste was ze te beluisteren in de bekende concerten voor cello geschreven zoals dat van Schumann, Dvorak, Haydn, Elgar, Lalo en Saint-Saëns.
Als actieve en enthousiaste kamermusicus is zij een geziene gast op festivals. Met regelmaat wordt zij uitgenodigd als plaatsvervangend solo-cellist bij het Nationaal Orkest van België, en speelde in het Orchestre de Paris.
Karlien Bartels heeft een aanstelling als hoofdvakdocente van het ArtEZ Conservatorium. In de functie van gastdocent wordt zij regelmatig uitgenodigd door de Conservatoria van Krakau en Sevilla om masterclasses te geven.

De wegen van Annet en Karlien zijn bij het Noord Nederlands Orkest bij elkaar gekomen. Na het spelen van het Mendelssohn Octet samen, vormen ze nu een duo. Duo Castalia is een veelzijdig duo. Omdat er niet veel geschreven is voor deze bezetting moet je soms wat verder kijken dan normaal. Castalia is een Griekse Mythologie, een aan Apollo en de Muzen gewijde bron bij den Parnassus, dicht bij Delphi. Wie van het water uit deze bron dronk, werd met dichterlijke geestdrift vervuld. Een bron van inspiratie!