Monumentenborden in Peize vervangen door nieuwe exemplaren

Gemeente medewerker Gerrit mag vrijdagmiddag de complimenten van een wandelaar in ontvangst nemen als hij op het Burchtlaantje met zijn collega het  monumentenbord voor Huis te Peize heeft vervangen. ‘Netjes hoor, die oude was inderdaad niks meer!’
In Peize zijn zeven monumentale plekken die in aanmerking komen voor zo’n bord. Recreatieschap Drenthe en de  ANWB zijn de initiatiefnemers voor de vervanging van de borden ondersteund door de provincie Drenthe en gemeente Noordenveld. ‘De teksten van de oude borden (tegen de heg ) werden onleesbaar en de bezoeker verwacht ook andere, actuele informatie’, laat de gemeente in een persbericht weten. Op het bord van ‘Huis te Peize’ wordt onder meer de verwijzing naar de gele en oranje palen in het grasveld verduidelijkt.
Naast Huis te Peize zijn bij of aan de molen, de kerk, de Peizer Hopbel en boerderijen aan de Kerkstraat en Brinkweg nieuwe monumentenborden geplaatst. De gemeente staat via postbus@noordenveld.nl open voor meer suggesties.