Remo Slotegraaf naar opleidingsploeg Team Jumbo-Visma
Slotegraaf maakte afgelopen seizoen namens TalentNED indruk tijdens het Daikin NK allround. De schaatser uit Peize, die afgelopen vrijdag negentien jaar werd, eindigde bij het toernooi als zevende in het eindklassement. Daarnaast verbeterde hij op alle vier de afstanden zijn persoonlijke record. Een maand later dook hij bij het WK Kwalificatie Toernooi nog eens bijna anderhalve seconde onder zijn PR op de schaatsmijl (1.48,67 -> 1.47,32).
“Ik ben heel blij dat ik deze stap kan zetten”, aldus Slotegraaf. “Aan het begin van het vorige seizoen was dit een droom en een doel om te bereiken. Als het dan daadwerkelijk gebeurt, is dat natuurlijk mooi. De laatste maanden heb ik al een aantal keer meegetraind en dat beviel goed, dus toen de ploeg liet weten dat ze mij wilde hebben, was de keuze snel gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste ploeg is om mezelf te blijven ontwikkelen.”
“Ik kijk met een positief gevoel terug op het afgelopen seizoen. Door het coronavirus was het een bijzonder jaar, maar ik heb ondanks alle beperkingen mooie dingen kunnen laten zien. Met het NK allround als absolute hoogtepunt. Ik werd als eerste reserve toegevoegd en ging zonder al te veel verwachtingen het toernooi in. Met een zevende plek in het eindklassement pakte het zo goed uit, dat ik na afloop dacht: hoe is dit mogelijk? Zo gaaf.”
Bron; Team Jumbo-Visma Foto : Robert Prins