Toffe prijzen bij Bingo voor Jonge Mantelzorger
Op maandag 22 februari van 16.00 tot 17.00 uur is er een Online Bingo speciaal bedoeld voor jonge mantelzorgers.  En het leuke is, er zijn ‘Toffe’ prijzen te winnen. Jonge mantelzorger ben je als je tussen de 8 en 24 jaar oud bent en wanneer je opgeroeid met een gezinslid waar je wel eens voor zorgt. Dit kan zijn omdat diegene ziekt is, een lichamelijke- of verstandelijke beperking heeft, depressief is, blind is of een andere aandoening heeft.

win logo met elkaarIedere deelnemer ontvangt twee Bingokaarten, de spelregels en uitleg over het spel en het programma Microsoft Teams. Het verzoek om deel te nemen komt via de mail tot elke deelnemer. Vanaf 15.45 kunnen jonge mantelzorgers inloggen. Deelname is gratis. Opgeven kan via de activiteitenladder.nl en doe dat voor 21 februari. Voor informatie kan je terecht bij Welzijn in Noordenveld, 050 3176500.

Jisca van Son is bij WiN de medewerker die gaat over jonge mantelzorgers. Zij vertelt: ‘Een op de vier jongeren is mantelzorger. Als jongere doe je extra taken in huis en houd je veel rekening met elkaar, omdat het nodig is. Dat vind je waarschijnlijk iets wat je gewoon doet, omdat het erbij hoort. Bij een deel van de jonge mantelzorgers is dat nooit anders geweest. Toch kan het fijn zijn om het te delen met iemand, een vriend of vriendin, de mentor op school of een ander waar je je verhaal aan kwijt kan. Contact kun je ook opnemen met de jonge mantelzorgondersteuning van WiN. Zij weten veel over mantelzorg, kinderen en jongeren. Je kunt bij ons terecht voor simpele vragen, maar ook om je hart even te luchten of samen te kijken hoe dingen thuis of juist op school en daarbuiten lopen. Misschien kun je wel wat hulp gebruiken. Wij luisteren, denken met je mee en staan voor je klaar.’