win logo met elkaar‘Help! Waar kan ik terecht?’, zoektocht voor Mantelzorgers voorbij
Als mantelzorger kan het soms een lastige zoektocht zijn als je met allerlei praktische vragen wordt geconfronteerd waar je een oplossing voor zoekt. Als je niet weet waar je terecht kunt met je vragen of anderszins een hulpvraag hebt en niet weet wat te doen als mantelzorger is dat vervelend.
‘Help! Waar kan ik terecht?’ biedt mantelzorgers in de gemeente Noordenveld de mogelijkheid om alle vragen die er zijn te stellen en te beantwoorden. De Noordenveldwerker van de gemeente Noordenveld is ook aanwezig tijdens de onlinebijeenkomst op donderdag 25 februari. Er wordt gestart met een korte introductie over de werkzaamheden van de medewerkers.

Hennie Verbeek – de Jong is als medewerker van WiN mede-initiatiefnemer van ‘Help! Waar kan ik terecht?’ Zij legt uit: Het gaat om vragen als ‘ik wil graag ondersteuning, waar kan ik terecht? Kan ik mantelzorgwaardering aanvragen? Het is zoveel, ik dreig overbelast te worden, wat moet ik doen? Mijn vaste avondje ontspanning komt in gedrang, wie kan mij helpen? Kan ik gebruik maken van vervoer of andere voorzieningen? Ik zou graag in contact willen komen met andere mantelzorgers, kan dat? ‘Om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden is het voor de Noordenveldwerker alvast handig om, daar waar dat mogelijk is, de vragen alvast van tevoren in bezit te hebben, Zo kan er enig voorwerk worden verricht,’ zegt Hennie Verbeek – de Jong. Dat kan op service@stwin.nl.

Op donderdag 25 februari van 16.00 tot 17.00 uur organiseert Welzijn in Noordenveld deze onlinebijeenkomst samen met de Noordenveldwerkers waar elke vraag over mantelzorg kan worden gesteld. Iedere deelnemer kan via Microsoft Teams meedoen en krijgt hiervoor een uitnodiging via de mail. Iedereen kan zich aanmelden door te bellen met WiN 050 3176500. Geen computer of internet is geen bezwaar er kan kosteloos een Tablet van WiN geleend worden.