Bomen omgetrokken voor grotere biodiversiteit Bosplan

Een dorpsgenoot vraagt zich woensdagochtend tijdens de bijna dagelijkse wandeling door het Bosplan af wat daar voor bijzonders aan de hand is geweest. In het bosperceel tussen de Heemtuin en het grote veld zijn een tiental bomen omgegaan. We hebben toch geen storm gehad vannacht?
Navraag bij de gemeente maakt duidelijk wat de oorzaak van dit geweld is geweest. De gemeente heeft de bomen met een lier omgetrokken om uiteindelijk een grotere biodiversiteit in het bos tot stand te brengen. Er is, omdat de natuurwerkdagen van IVN niet door kunnen gaan voor gekozen om het op deze wijze te doen. De reden om de bomen om te trekken is dat diverse kleine dieren en insecten, waaronder bijvoorbeeld wilde bijen en de – in het bosplan al gesignaleerde – ijsvogels, graag gebruik maken van het wortelgestel van de bomen om daar in te nestelen.