Noordenveldse zwembaden starten op
Zoals u heeft kunnen lezen opent het Zomerbad Peize dinsdag 2 juni weer voor baantjeszwemmers en vrij zwemmen voor jeugd van 8 t/m 12 jaar met minimaal diploma A.
De zwembaden van Roden en Norg openen hun deuren dezer dagen ook weer, De Hullen op 25 mei en het Molenduinbad op 2 juni.  Genoemde baden verzorgen in tegenstelling tot het Zomerbad wel weer zwemlessen. Lees hieronder de persberichten van beide baden en de mogelijkheden en beperkingen die in de Covid periode gelden.

Zwembad de Hullen in Roden is geopend per 25 mei
Wij zijn verheugd te melden dat wij vanaf aanstaande maandag 25 mei, Zwembad de Hullen, weer open gaat! Dit gaan we gefaseerd doen. We bieden in eerste instantie ruimte voor zwemleskinderen, banen zwemmen en de vroege vogels, in fase 2 voor verenigingszwemmen. In de daaropvolgende fase (na de zomervakantie) beginnen we weer met Aquajogging, trimzwemmen, MBVO en ouder en kind zwemmen.
Recreatief (vrij) zwemmen is op dit moment nog niet van toepassing dit zal in een later stadium opgestart worden.

BANENZWEMMEN EN VROEGE VOGELS
Vanaf maandag 25 mei starten we met banen zwemmen in het 25-meterbad. In deze eerste fase geldt een beperkt aanbod van 1 zwemmer per baan, per 30 minuten.  Vanaf maandag 25 mei kunt u bellen om een baan te reserveren.

WANNEER?
VROEGE VOGELS:  Dinsdag t/m vrijdag tussen 07.00-09.00 uur u kunt telefonisch reserveren.
BANENZWEMMEN:
·         Maandag      18.30-20.30 uur
·         Dinsdag        10.00-14.00 uur    19.30-21.30 uur
·         Woensdag    10.00-14.00 uur
·         Donderdag   10.00-14.00 uur    18.30-20.00 uur
·         Vrijdag          10.00-14.00 uur
·         Zaterdag       10.00-12.00 uur
·         Zondag         10.00-13.30 uur

HOE?
Je reserveert een baan voor jezelf door te bellen naar: 050-5019268
Je kan een tijdstip uit kiezen, om de 30 minuten.
Je naam komt op de lijst, per baan. Leden uit één gezin kunnen gezamenlijk op baan 1 of 5 zwemmen, deze banen zijn breder.
Je scant je badenkaart bij de kassa of betaald per pin.

EN DAN?
Bij de ingang wordt gevraagd naar je reservering.
Neem een boodschappentas mee voor je kleding en schoenen.
In de heren wisselcabines hoef je alleen je ‘overkleding’ uit te trekken, alles (incl. schoenen) in de tas  mee te nemen naar een aangewezen plek. Na het zwemmen kan je jezelf omkleden in de dames wisselcabines en het zwembad weer via de hoofduitgang verlaten.
Verlaat direct na het omkleden het zwemcentrum zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang;

LESKAARTEN
Wat gebeurt er met mijn leskaart?
•          De doelgroepen leskaart wordt verlengd
•          De zwemleskaart wordt verlengd

ZWEMLESSEN
Vanaf maandag 25 mei starten we met de zwemlessen. De richtlijnen staan in de bijlage.
U volgt de looproute. Kleding van uw zoon/dochter neemt u in een tas weer mee naar huis. Als u uw zoon/dochter op haalt kunt u bij de ingang zien in welke kleedkamer u moet zijn om uw kind om te kleden. De kinderen worden hier heen gebracht door de lesgever.

•          1 Begeleider per kind.
•          Zwem pas meenemen, zelf scannen bij de kassa.
•          Maximaal10 minuten voor de les aanwezig.
•          Blauwe hoesjes om de schoenen. Deze krijgt u bij de kassa.
•          Géén vragen stellen aan de lesgever, graag per mail of bel ons.

VERENIGINGEN
Vanaf maandag 25 mei starten we met het verenigingszwemmen. De vereniging levert een protocol aan. Als we ons hierin kunnen vinden dan mag er gestart worden.

AQUAJOGGING, TRIMZWEMMEN, MBVO EN OUDER EN KIND ZWEMMEN
De doelgroepen starten weer met lessen na de zomervakantie. U kunt natuurlijk wel komen banen zwemmen.
Wij hebben er heel veel zin in om weer te gaan starten, we hopen u allen snel weer te mogen verwelkomen in ons bad.

 

Molenduinbad opent per 2 juni gefaseerd de deuren
Dinsdag 19 mei heeft het bestuur van het Molenduinbad Norg besloten om het zwembad vanaf 2 juni 2020 weer gefaseerd open te stellen voor publiek.
In fases worden in elk geval de volgende activiteiten weer opgestart: banen zwemmen, zwemlessen en aquasporten. Voorlopig worden zwemactiviteiten voor kwetsbare doelgroepen nog niet opgestart. Daarom is er vooralsnog geen therapiezwemmen, zwangerschapszwemmen, Fifty fit en Ouder en Kind zwemmen.

De zwemlessen gaan gefaseerd starten. In de eerste weer starten alle gevorderde groepen: A, B, C en de zwemvaardigheidsgroepen. Vanaf 8 juni komen daar  de niveau 3 groepen bij en nog een week later, vanaf 15 juni, starten ook de eerste 2 niveaus. We gaan in de zomervakantie door met het aanbieden van zoveel mogelijk vakantiezwemlessen.

Voor de kinderen die vlak na de sluiting in maart zouden diplomazwemmen wordt het zwemexamen op zaterdag 13 juni vanaf 14 uur georganiseerd.

Alle zwemleskinderen krijgen per email bericht over het starten van de lessen en diplomazwemmen.

Vanwege het beperkte aantal zwemmers die we in ons bad kunnen toelaten, geldt voor alle andere activiteiten dat er vooraf een plek gereserveerd moet worden. Via de website kan er voor  een activiteiten een plek gereserveerd en betaald worden.

In het zwembad  dient de aangegeven route gevolgd te worden. Zwemmers moeten thuis de badkleding alvast onder de gewone kleding aantrekken als ze naar het zwembad komen. In de zwemzaal kunt u de overkleding uittrekken en gaan zwemmen. Na het zwemmen kan gebruik gemaakt worden van de kleedruimtes om aan te kleden. Douches kunnen niet gebruikt worden en het toiletgebruik moet tot een minimum worden beperkt. We roepen alle zwemmers dan ook op om vooraf thuis te douchen en naar het toilet te gaan.

We houden ons aan de richtlijnen ter voorkoming van verspreiding van het virus van het RIVM. Ook hanteren we het verplichte protocol ‘Verantwoord zwemmen’ wat is opgesteld voor een veilige opstart van de zwembranche in de coronatijd en de daarbij behorende richtlijn ‘veilig zwemmen in coronatijd’.

De komende week gaan we de laatste voorbereidingen treffen en alle informatie op onze website zetten. We verwachten dat er vanaf woensdag 27 mei i gereserveerd kan worden voor het banenzwemmen vanaf  2 juni. Uiterlijk donderdag 28 mei worden alle zwemlesleerlingen op de hoogte gebracht over de lessen en het diplomazwemmen.

Wij wensen u allen veel zwemplezier!