Zeer geachte cliënt van Apotheek Medisch Centrum Peize
In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verdere verspreiding van het COVID-19 (corona) virus tegen te gaan. In de apotheek komen veel verschillende mensen, waaronder hoog risico patiënten, kwetsbare ouderen en cliënten die zelf óók werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Wij nemen verschillende maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan. Hiermee proberen we te voorkomen het virus (indien bij één van ons aanwezig) aan u door te geven, en tegelijkertijd te voorkomen dat ons personeel ziek raakt.

Vanaf 16 maart zal uw apotheek er daarom anders uitzien dan u gewend bent. De volgende maatregelen zijn genomen:
·         Om meer fysieke afstand te creëren is een afzetlint geplaatst om een deel van de apotheek af te schermen. Wij verzoeken u afstand te houden (advies: 1.5 meter), en niet op of over de balie te leunen.
·         We proberen de contactmomenten en de uitleg zo kort mogelijk te houden. Natuurlijk blijft u bij ons welkom voor overleg, uitleg en vragen! Deze beantwoorden wij het liefst telefonisch of per e-mail. Ook privacy gevoelige gesprekken die normaal gesproken in de spreekkamer plaatsvinden, zullen telefonisch doorgang vinden.
·         Er wordt in principe geen contant geld aangenomen. Er kan (contactloos) per pin afgerekend worden.
·         Ons personeel schroeft de nodige en geadviseerde hygiënische maatregelen op, door onder andere alle werkoppervlakken en benodigdheden regelmatig te ontsmetten.

Wat te doen bij verkoudheidsklachten en/of koorts?
Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houdt dus afstand tot andere mensen. Kom niet naar de apotheek. Heeft u vragen voor de apotheek, of heeft u medicatie nodig, bel of mail ons dan.

Geneesmiddeltekorten en paracetamol
Momenteel zijn er geen geneesmiddeltekorten ten gevolge van de uitbraak van het COVID-19 virus. Het is niet uit te sluiten dat dit alsnog ontstaat, als het handelsverkeer met China en India langere tijd wordt belemmerd. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet. Vooralsnog leveren wij voor (maximaal) de gebruikelijke periode medicatie aan onze cliënten. Omdat India gestopt is met het exporteren van paracetamol, is hier een tekort aan ontstaan in Nederland. Wij hebben nog steeds paracetamol, maar geven daarom maximaal 1 doosje per persoon mee.

Tot slot
Onze apothekersassistentes zetten zich elke dag in om onze cliënten van kwalitatief goede farmaceutische zorg te voorzien. Ook in deze roerige tijd zullen ze, met bovengenoemde maatregelen en zolang hun eigen gezondheid het toelaat, deze goede zorg proberen te blijven garanderen. We hopen op uw begrip hierin.

Met hartelijke groet,

Dhr. J.P. van Brussel, apotheker
Apotheek Medisch Centrum Peize