Zeeuwse The Juke Joints spelen in Matinee in’t café
matinee_int_cafe_logoVoor blues minnend Nederland is geen introductie nodig. The Juke Joints, zijn de rock and rollende bluesband uit de Zeeuwse delta. Ze bestaan al meer dan 35 jaar en zondag 10 november treden ze vanaf 16.00 uur op in Café Ensing Peize, entree € 6.-.
Ter gelegenheid van dat 35 jarig bestaan werd in november 2017 in Podium De Piek in Vlissingen een live CD/DVD opgenomen. Ze werden 2 keer verkozen tot de beste bluesband van Nederland in 2012 en 2016. En het heeft drie jaar geduurd om de agenda’s van Matinee en Juke Joints op één lijn te krijgen. Maar eindelijk komen de Zeeuwen naar de Kop van Drenthe.
Een oerdegelijke blues-rock and rollin’ band met zanger/drummer Peter Kempe, die soms ook de mandoline of gitaar ter hand neemt. Gitarist Michel Staat (Boogie Mike). Mondharmonica, accordeonist en zanger John ‘Sonnyboy’ van der Broek. En het lage tonenwerk komt van bassist Derk Korpershoek.
The Juke Joints (foto; Rien Wisse) zetten door de jaren heen niet alleen Nederlandse podia in vuur en vlam maar deden dat ook in vele Europese landen, waaronder Engeland, Ierland, Polen, Spanje en Noorwegen. In de USA hebben ze jaren geleden opgetreden in Greenville, en opnames gemaakt in de befaamde Sun Studio’s in Memphis. Maar ook in de Rax-Trax studio in Chicago werd in 2010 een CD opgenomen.
Margot Schotel maakte voor Omroep Zeeland een documentaire over The Juke Joints getiteld: This is it, 35 jaar blues van Zeeuwse bodem. Terug te vinden op de site van Omroep Zeeland. Met het komende Matinee in’t café gaat geheid het dak eraf, daar zorgen de mannen uit Zeeland wel voor.
Het volgende Matinee in’t café is op zondag 29 december met Dave Chavez Band.
Tussen herfst en lente; Blues in de Kop van Drenthe
www.matineeintcafe.nl
www.facebook.com/pages/Matinee-in-t-Café