Elf november is de dag dat mijn lichtje branden mag

Maandag trokken na de klok van vijf de jongeren door het dorp met (in de meeste gevallen) hun zelf gemaakte lampionnen. Deur voor deur werd er aangebeld en vervolgens werd de openende bewoner toegezongen met een fraai Sint-Maarten lied. Van Mickey Mouse tot twee tomaten, koeien met staarten van alles kwam voorbij als ook elf november is de dag! Het lopen met lichtje en zingen was allemaal leuk het ging natuurlijk om de beloning, het fruit en/of snoep. Nadat de ‘buit’ in de tas of rugzak was gestopt ging het weer verder naar de volgende bel.
In de, ook van buiten fraai verlichte, Es Borg had Woonborg bij de ingang in het Atrium een chocomelkkraam ingericht waar bewoners zich verzameld hadden om de jeugd warm te ontvangen. Helaas liep het in het begin van de avond niet echt storm met zingende en snoep scorende jongeren. Tot teleurstelling van een enkeling liepen jongeren gewoon voorbij met een; ‘Wij gaan allen in het centrum lopen’. De bewoners lieten zich niet uit het veld slaan en zongen zelf maar een Sint-Maarten lied.