Workshop PGB voor mantelzorgers
Nancy Bekkering van Mantelzorgmakelaar van het Noorden en het Contactpunt Mantelzorg organiseren op 6 november om 19.30 uur een gratis workshop PGB (Persoons Gebonden Budget). De workshop is bedoeld voor mensen die voor de keuze staan hoe ze hun zorg of ondersteuning gaan regelen: via een PGB of juist niet.


Een voorlichter van Per Saldo (belangenvereniging voor mensen met PGB) vertelt wat de mogelijkheden zijn en wat er in de praktijk komt kijken bij het inkopen van zorg middels een PGB. Sommige zorgtaken van mantelzorgers kunnen uit een PGB worden betaald.
Aan bod komt; wat is een PGB en wat zijn de verschillen met zorg in natura; wat komt er allemaal kijken bij het beheren van een PGB; hoe maak je een bewuste keuze; waarom zal je dat wel of niet willen als mantelzorger; hoe vraag je een PGB aan; waar kun je terecht voor meer informatie.
Er kunnen maximaal 30 personen meedoen. Deelname is gratis.
Wanneer: woensdag 6 november om 19.30 uur
Waar: WiN, Inwonersplein, Schoolstraat 50 te Roden
Kosten: geen
Als u wilt deelnemen aan deze workshop of meer informatie wenst stuur dan een mail naar info@mantelzorgmakelaarvanhetnoorden.nl of bel 06-11726824. Vol=vol