Horseboarding voor het eerst op Paardenshow
Op het Evenemententerrein wordt zondag 16 juni voor de achttiende keer de Paardenshow georganiseerd.  Rode draad in het omvangrijke programma zijn de shows van Josh Clemens.  Voor het eerst in de historie zal de nieuwe paardensporttak Horseboarding te zien zijn. Een spectaculair onderdeel in de show, die de hele middag duurt en volop variatie kent.
Het paardensportcomité van Vereniging Volksvermaken slaagt er ieder jaar in een gevarieerd programma samen te stellen, waarbij alle facetten van de paardensport aan bod komen.  Stuntteam Josh Clemens, dat bekendheid geniet in Europa, met optredens in  Disneyland Parijs en het CHIO Aken, komt met nieuwe shows naar Peize.  Een heuse primeur is ‘Horseboarding’, een fenomeen uit Engeland. Bij deze nieuwe paardensporttak trekken paard en ruiter een persoon op een skateboard op wielen. Ook van het showteam uit het zuiden ‘speed rodeo’, ‘barrelrace’ en ‘pole bending’.  Het gaat hier om snelheid, maar ook behendigheid.  Ook nieuw op het programma ridderspelen.  Tevens is er een cowboyshow  met lasso werpen, trickriding en vuurspuwen.
Net als ieder jaar zijn er tuigpaarden van ereklasse regio Noord te bewonderen.  De Concours d’Elegance bestaat uit nostalgische rijtuigen. Liefhebbers van dressuur komen aan hun trekken. Het Friesen Team zal een demonstratie Pas de Deux geven.  De show wordt geopend met een springconcours.  Kinderen worden nauw betrokken bij de Paardenshow.  Zo is er gelegenheid van pony rijden en is er een speciale kleindierenknuffelhoek.  Traditiegetrouw kunnen kinderen plaatsnemen op het Vliegend Tapijt.  Er zijn deze middag liefst vijftien rubrieken te zien.  Op het terrein is een strodorp ingericht,  waarbij allerlei activiteiten zijn.  De hele middag kunnen bezoekers een rondrit maken met de Jan Plezier. De Paardenshow is gratis toegankelijk en wordt mogelijk gemaakt door tal van trouwe sponsoren. Het publiek kan de show steunen door deel te nemen aan de verloting, waarbij zeer aantrekkelijke prijzen te winnen zijn.
De Paardenshow Peize wordt gehouden op het evenemententerrein aan de Brinkweg in Peize.  Er is volop parkeergelegenheid, die met borden staat aangegeven. De show begint om 13.30 uur en eindigt rond 17.00 uur. De toegang is gratis.