Joke Pleiter Clubkampioen Springen DSTV

Zaterdag vonden de jaarlijkse DSTV clubkampioenschappen individueel springen plaats in de Peizer sporthal. Dit jaar combineerde DSTV voor het eerst haar clubkampioenschappen met STATERA uit Nieuw Roden. Er werd een meerkamp gesprongen op de onderdelen Minitramp, Minitramp Toestel en Airtrack. De leden van beide vereniging streden onderling per leeftijdscategorie en niveau tegen elkaar. Daarnaast werd per vereniging gestreden om de felbegeerde titel ‘Clubkampioen Individueel Springen 2019’. Bij DSTV mag Joke Pleiter (Junior B niveau) zich een heel jaar clubkampioen noemen en bij STATERA is Bas Hoven (jeugd B niveau) clubkampioen geworden.

Naast al het plezier, de persoonlijke prestaties en de medailles werd er ook nog een speciale prijs uitgereikt. Elk jaar is er wel een pechvogel bij de verenigingen. Dit keer werd Veerle Lenting (junior B) van zowel DSTV als STATERA ‘’Pechvogel van het jaar 2019’’. Veerle viel dit seizoen tijdens haar eerste wedstrijd microteamgym, waarna ze moest herstellen en keihard heeft gewerkt aan haar zelfvertrouwen. Helaas mocht ze door een vervelende blessure die om de hoek kwam kijken niet lang genieten van haar ‘comeback’. We wensen Veerle veel sterkte en hopen dat ze snel weer gezellig bij ons kan komen springen.

Mede dankzij AVIA, Univé, De Akkerwinde, Plus Peize en Rabobank Roden konden de twee Drentse verenigingen terugkijken op een super geslaagde dag met veel blijdschap, een enkele traan en veel mooie prestaties.

DSTV en STATERA komen op 6 april weer in actie tijdens het NK Clubteams in Nieuwleusen en op 20 april tijdens het DSTV springtoernooi in Peize. Tijdens het DSTV springtoernooi zullen springers uit Friesland, Groningen en Drenthe strijden om het eremetaal. Mocht u eens een kijkje willen nemen, dan bent u van harte welkom als toeschouwer aan de Hereweg 1 te Peize.