Mixteams van DSTV/Statera Nederlands Kampioen

Zaterdag hebben de mixteams van DSTV/Statera meegedaan aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Micro Teamgym in Heerenveen. Vanuit DSTV Peize en Statera Roden streden 5 teams naar de Nederlandse titel. De mixteams Jeugd C en Senior C slaagden er beide in De titel te veroveren. Voor de Senioren een totale verassing, aangezien zij voor het eerst in dit niveau uitkwamen. Lees verder voor het verslag van trainster Daniëlle Stokvis

’s Ochtends was het de beurt aan de junioren C van DSTV, Maryse Basstra, Rianne Hof en Sigrid Levering. Vorig jaar wonnen zij Brons tijden het open NK in Rotterdam. Maryse is na een lange tijd blessure vrij en afgelopen zaterdag was haar ‘come back’ op het onderdeel airtrack. Helaas was de voorbereiding voor dit team niet optimaal vanwege ziekte bij Sigrid. Gelukkig was Sigrid net op tijd weer opgeknapt voor dit NK. Helaas kwamen de meiden uit Peize niet geheel foutloos de wedstrijd door. Het onderdeel Minitramp-Minitramp Toestel ging heel goed, op het onderdeel airtrack werden toch wat fouten gemaakt. Toch wisten zij nog een mooie 5e plaats te bemachtigen.

Ook de Senioren mochten ’s ochtends hun sprongseries laten zien. Inge Hofman, Daniek Somers, Tosca Fabiek, Toste Heerkens en Koen Fabriek hadden als doel vooral ervaring op te doen, omdat zij voor het eerst in de categorie Senior C uitkwamen. Zij wisten iedereen te verrassen door zich tot Nederlands Kampioen te springen.

’s Middags was het de beurt aan de junioren B en Jeugd mix C. De junioren waren onderverdeeld in 2 teams. Een ervaren team bestaande uit DSTV en Statera-springsters (Veerle Lenting, Ulrike Bosma, Marte Fluttert en Joke Pleiter) en een beginnersteam vanuit DSTV. Het ervaren team werd in december al districtskampioen. Zij waren echte kanshebbers. Helaas was het niet hun dag en werden er wat te veel foutjes gemaakt. Toch wisten zij nog met een 7e plaats in de middenmoot te belandden.

Het beginnersteam B junior (Anoek Esschendal, Mare Heres en Bente Hoogma) bestaat uit springsters die promoveerden vanuit junior C en jeugd mix C, welke in december ook goud en zilver wonnen op C niveau, tijdens de districtskampioenschappen. Ook voor dit team was het opdoen van ervaring in het B-niveau het belangrijkst. Toch wisten zij nog net met 0,05 punt boven de ervaren junioren van DSTV/Statera te eindigen op een 6e plaats.

De springers van jeugd mix C, bestaande uit Bas Hoven van Statera en Sterre Benes en Femke Ansingh van DSTV, wisten in december al districtskampioen te worden. Ook tijdens het NK logen hun sprongseries er niet om. Zij wonnen ook de titel Nederlands Kampioen! Een topprestatie!

De samenwerkende verenigingen uit Roden en Peize kijken zeer tevreden terug op dit Open NK, een zeer goede start van dit seizoen! En dit allemaal met het mooie vooruitzicht dat DSTV eindelijk het onderdeel Airtrack in eigen zaal kunnen trainen. DSTV bedankt de gemeente Noordenveld alvast alvorens de komst van deze airtrack! De vereniging is erg blij om strak over een airtrack te mogen beschikken.

De komende maanden staan in het teken van individuele wedstrijden, waaronder clubkampioenschappen in mei en het DSTV springtoernooi in april. Daarna zullen de springers zich gaan richten op het onderdeel groepsspringen, waar zij ook een plaatsje op het NK proberen te bemachtigen. Foto’s Daniëlle Stokvis