Live Eet Band wordt ‘First Aid Band’ voor EHBO vereniging Peize

In café Ensing is 15 december vanaf 21.00 uur een Christmas Party met diverse soulfull, bluesy, poppy en in rock verpakte kerstnummers. Na het optreden zal DJ Martino een ‘guilty pleasure disco’ draaien. Voor het opgeven van je guilty pleasure disco kraker (kosten minimaal € 2,50) kun je hier terecht.
Het optreden van de First Aid Band is mogelijk gemaakt door Café Ensing, Gemeente Noordenveld en Muziek Coöperatie Peize. De opbrengst van de entree, € 5,- p.p. en de donaties komt dit jaar volledig ten goede aan de EHBO vereniging Peize.
Voorzitter Rob Dijkhuis van de EHBO vereniging laat weten dat de vereniging 19 leden telt en zij zorgen voor de EHBO bij alle evenementen in Peize (van Sinterklaasintocht tot Paardenshow). De First Aid Band vindt dit een mooi lokaal doel die goed bijdraagt aan de veiligheid van de activiteiten in Peize.
Dijkhuis is blij met de actie van de muzikanten ‘muziek is zeer gewild in ons dorp en met muziek komen mensen in beweging, en dat is ook weer goed voor de gezondheid’. Heb je interesse om aan de slag te gaan als EHBO-er meld je dan bij de vereniging.
De First Aid Band heeft met Dijkhuis een uitgebreid gesprek gehad dat u onder de meer knop kunt lezen.

 

Bij welke evenementen verzorgen jullie de EHBO?
Alle evenementen van verenigingen uit Peize waarbij men ons als EHBO nodig heeft, het liefst vroegtijdig aangegeven zodat we kunnen plannen.
Waarom moet er EHBO aanwezig zijn ?
Bij veel activiteiten die men wil organiseren en waar veel mensen bij aanwezig kunnen zijn moet men denken aan veiligheid en zorg en zal men hulp kunnen/moeten inschakelen van BHV of EHBO.
Klopt het dat de subsidie is stopgezet?
Ja dat klopt, de gemeente heeft de jaarlijkse structurele subsidie aan verenigingen stop gezet, en ze willen nu dat je gerichte subsidie aanvragen indient. En uiteraard niet alleen bij de gemeente maar ook bij bijvoorbeeld het bedrijfsleven.
Waarom is er geld nodig?
Onze vereniging is niet erg groot , maar de spullen die we nodig zijn om onze functie te kunnen uitvoeren bij een evenement of bij onze herhalingslessen zijn erg kostbaar,  je kunt dan denken aan een AED ( echte ) of de training AED, oefen poppen , verbandmiddelen,   ja daar gaat veel geld in zitten. Onze herkenbaarheid is ook belangrijk en we willen graag onze leden voorzien van herkenbare EHBO Shirts. Deze onkosten kunnen we niet betalen van het geld dat we krijgen van onze leden en van de verenigingen waar we diensten voor leveren. EHBO-ers zetten zich allemaal vrijwillig in voor de verenigingen in het dorp en we proberen de (on)kosten voor onze vrijwilligers en verenigingen in het dorp zo laag mogelijk te houden.
Hoe groot is de EHBO vereniging in Peize ?
De EHBO vereniging in Peize telt 19 leden.
Waarom moet Peize een eigen EHBO vereniging hebben en houden?
Een eigen EHBO vereniging in Peize geeft als voordeel dat er korte lijnen zijn als het gaat om inzet en kontakten met andere verenigingen. Ook speelt mee dat leden van onze vereniging zich graag willen inzetten voor hun eigen dorp, daarom zie ik het belang van een eigen EHBO vereniging in Peize erg hoog.
Bij wie kunnen mensen zich aanmelden als ze vrijwilliger willen worden?
Als je vrijwilliger wil worden van onze vereniging zul je een gediplomeerd EHBO’er moeten zijn. Maar mocht je dit nog niet zijn, kunnen wij de beginners cursus verzorgen om tot het diploma te komen zodat je dan bij onze vereniging ingezet kunt worden als vrijwilliger bij evenementen georganiseerd door verenigingen uit Peize.
Wat vinden jullie van de “First Aid” Band actie ?
Een zeer goed initiatief die we zeker van harte ondersteunen.  Maar ook hun muziek is zeer gewild in het dorp en met muziek komen mensen in beweging, en dat is ook weer goed voor de gezondheid.