Lekkerste Groningse speculaaas verkrijgbaar bij Ons Belang
Ambachtelijke bakker Van Esch is tijdens de Beko Najaarsdagen 2018 in Nieuwegein opnieuw uitgeroepen tot de lekkerste speculaasbakker van de provincie Groningen. Dit jaar in 2 categorieën. De uitverkiezing betreft het speculaas zonder amandelen en gevuld speculaas. “We doen mee aan deze keuringen om de kwaliteit van onze producten te laten toetsen. Als je dan de lekkerste speculaas hebt van de provincie Groningen, is dat een erkenning van onze kwaliteit”, zegt een trotse Bas van Esch. Bas en Ben  ontvingen beide bokalen en bijbehorende certificaten uit handen van Rob Braaksma, accountmanager van Beko voor Noord-Nederland. Beko is de grootste inkoopcombinatie voor ambachtelijke bakkers in Nederland.

Topspeculaasje

“Dat we de lekkerste speculaas maken, heeft alles te maken met het recept dat we al van oudsher in onze bakkerij gebruiken en steeds weer in een nieuw jasje hebben gestoken. Dat, in combinatie met vakmanschap en de beste grondstoffen, zoals het gebruik van roomboter, en je krijgt een mooi kwaliteitsproduct”, vervolgt Bas van Esch in de productieruimte van de bakkerij in Zevenhuizen. “Omdat we onze producten in de provincie Groningen maken, zijn we weliswaar de lekkerste speculaasbakker van Groningen, maar de klanten in onze Drentse winkels in Roden, Norg en Peize kunnen evengoed een topspeculaasje halen bij hun eigen ambachtelijke bakker.”

Landelijk waren er maar liefst meer dan 200 inzendingen. Volgens Bas van Esch is het goed om regelmatig mee te doen aan wedstrijden omdat hierdoor de ‘drive’ groot blijft om kwaliteitsproducten te maken. “We laten zien dat we ons met pure en ambachtelijke producten onderscheiden van concurrentie en dat we gaan voor vakmanschap.” De producten zijn beoordeeld door een vakkundige jury en een consumentenpanel. Daar waar de vakjury de producten ‘blind’ proefde, waren voor de consumentenjury ook de verpakking en presentatie belangrijke onderdelen van de beoordeling.

Ambachtelijke bakkerij Van Esch heeft naast de hoofdvestiging in Zevenhuizen,  ook winkels in Leek, Tolbert en de Groninger wijken Paddepoel en Vinkhuizen, daarnaast ook winkels in Roden, Norg en Peize (Ons Belang).