Actieve verkeerslessen op ‘t Spectrum tijdens verkeersweek

Van maandag 9 april tot en met dinsdag 17 april staat basisschool ‘t Spectrum in het teken van verkeer. ’t Spectrum is in het bezit van het Drents Verkeersveiligheidslabel en dat betekent dat zij verkeersveiligheid een vaste plaats geeft in haar schoolbeleid. De hele week zullen er activiteiten zijn voor alle groepen en de school is aangekleed met echte verkeersborden. Naast een speurtocht door het dorp met vragen rondom het thema verkeer en het dode hoek project met een vrachtwagen, was er vrijdag de jaarlijkse fietscontrole. Dit jaar kregen de verkeersouders hulp van vrijwilligers van VeiligVerkeerNederland, die op 20 veiligheidspunten, de fietsen controleerden. De meeste kinderen kregen direct de OK-sticker. Vervolgens werd er door de leerlingen, begeleid door leerlingen van groep acht een fietsbehendigheidsparcours afgelegd.