Woningbouwplannen Peize-Zuid zorgen voor eerste discussies

‘Tijdens de bijeenkomst zal de gemeente aanwezig zijn om informatie over de plannen te delen’. Deze zinsnede in de uitnodiging van Dorpsbelangen was voor zo’n 70 dorpsgenoten mede een reden om naar een bijeenkomst dinsdagavond in Zaal Boonstra te komen. Dorpsbelangen voorzitter Ton van der Meijs gaf nadat hij de aanwezigen  het doel van de te vormen werkgroep had uitgelegd het woord aan de gemeente.
Stephan Lap, projectleider, toonde een presentatie over de stappen die de gemeente tot nu had genomen en de plannen die ze heeft ontwikkeld met betrekking tot de nieuwbouw op Peize-Zuid. Op het moment dat een bewoonster van de Achteromweg met de vraag ‘waarom milieunormen wel voor de nieuwbouw en ondanks hun vele verzoeken niet voor hun gelden’ ontspon zich een discussie met meerdere dorpsgenoten.
Toen er verwijten over een niet transparante gemeente kwamen nam wethouder Kosters het gesprek over. Kosters vertelde, geholpen door verhelderende vragen uit het publiek, hoe en waarom keuzes gemaakt zijn en op welke wijze belanghebbenden in de toekomst invloed in het proces kunnen hebben.
Werkgroep
Een paar maal tijdens de discussies had van der Meijs al aangegeven dat ‘de werkgroep’ daar ook een ideale rol in kan hebben. Dorpsbelangen had de avond georganiseerd om te komen tot een werkgroep die als klankbord voor alle betrokkenen kan gaan dienen, zonder daarbij individuele belangen te behartigen. Uiteindelijk hebben elf kandidaten zich gemeld waarmee binnenkort een vervolggesprek zal plaatsvinden waaruit de werkgroep zal komen.