Oranje speelt onder oranje

Onder de oranje dakpannen op het terras van het voormalige gemeentehuis van Peize heeft muziekvereniging Oranje een miniconcertje gegeven. In de mv Oranje uit Roden spelen ook een behoorlijk aantal inwoners uit Peize. Het optreden begon zaterdagmiddag  met een aantal nummers gespeeld door het jeugdorkest van Oranje. Zo speelden ze onder meer ‘Rolling in the deep’ van Adele waarop de eerste voorbijgangers al even bleven luisteren. Hoewel Oranje een zittende muziekvereniging is begon het optreden met mars muziek, gevolgd door een aantal bekende nummers uit de film- en musicalwereld. Bij de Guus Meeuwis medley dreigden een aantal bolletjes van ijs genietende jongeren uit de hoorntjes te vallen. Dit werd door snel slikken gelukkig voorkomen. Het concert eindigde doordat dirigent Wilbert Zwier voor een door het orkest aangeboden eerste rijles werd opgehaald om naar Roden te rijden voor ook een concert.